Gå til sidens hovedinnhold

Sterkt resultat for Norsk Hydro

Norsk Hydro hadde et justert underliggende driftsresultat på 1,45 milliarder kroner i fjerde kvartal, en økning fra 560 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Det justerte tallet fjerner en del engangseffekter og støy, og skal ifølge selskapet gi et bedre bilde av den underliggende utviklingen i virksomheten, skriver E24.

Årsaken til framgangen er bedre priser og større volumer, opplyser selskapet i en pressemelding. Lavere råvarekostnader og positive valutaeffekter bidro også for den norske aluminiumsprodusenten.

I løpet av fjerde kvartal 2020 fortsatte industriproduksjonen å ta seg opp igjen etter nedgangen tidligere på året. Hydros virksomhet har stort sett gått som normalt i kvartalet, men koronasituasjonen skaper fortsatt usikkerhet i markedet, ifølge selskapet.

– Jeg er imponert over organisasjonen vår, som klarer å holde hjulene i gang i et år preget av pandemien, samtidig som vi også oppnår våre forbedringsmål. Vi overgikk målet for kostnadsforbedringer med samlede besparelser på 4,2 milliarder kroner i 2020, sier Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

Hydros styre foreslår å utbetale et utbytte på 1,25 kroner per aksje for fjoråret. Det blir ansett for å være et minimumsnivå. Det utgjør totalt 2,6 milliarder kroner utbetalt til aksjonærene, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapets nettogjeld er kuttet til 7,8 milliarder kroner fra 9,9 milliarder kroner ved utgangen av forrige kvartal.

Samtidig som selskapet presenterer et sterkt resultat, kommer også nyheten om at Norsk Hydro massesaksøkes av rundt 40.000 brasilianere. Det skriver NRK.

Søksmålet gjelder deres aluminiumsanlegg Nord-øst i Brasil og giftutslipp fra bedriftens avfallsdeponier i Amazonas.

Søksmålet er fremmet av en samfunnsgruppe fra den nedre Amazonas-regionen i delstaten Pará, primært medlemmer av Cainquiama, Amazonas' forening for urfolk og Quilombolas-samfunnet.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken