Hele fem A-lagsspillere fikk plass i laget fra start for KBK 2 som vant oppskriftsmessig og klart mot Tomrefjord fredag kveld.

Med spillepause for KBK denne helgen, stilte KBK 2 med et sjeldent sterkt lag da Tomrefjord kom på besøk. Brynjolfur Willumsson, Isaac Annan, Mikkel Rakneberg, Sebastian Jarl og David Agbo har alle fått spilletid i Eliteserien så langt i år og var alle med i KBK 2s ellever fra start.

Men det var en av juniorene, Awet Ermias Alemseged, som sendte hjemmelaget i ledelsen etter kun ett minutts spill. Den ledelsen sto seg en god stund før Willumsson økte til 2-0 like før halvtimen var spilt. Og etter 38. minutters spill satte Alemseged inn sitt andre og KBK 2s tredje mål i kampen.

Etter pause fortsatte Alemseged scoringsformen og scoret sitt tredje mål etter en snau times spill. Og fem minutter senere satte Mikkel Rakneberg inn 5-0 for hjemmelaget på straffe. Og Rakneberg satte og inn kampens siste mål på overtid da han klinte til fra 20 meter og sendte ballen i mål via tverrliggeren.

Scoret hat trick da Dahle vant

I kampen mellom Dahle og Malmefjorden tok hjemmelaget en tidlig ledelse etter scoring av Tobias Dahle etter kun åtte minutters spill. Og Dahle var frampå igjen knapt ti minutter senere og satte inn sin andre scoring for dagen. Og før omgangen var ferdigspilt hadde han fullført sitt hat trick. Dahles tredje scoring kom etter 37 minutters spill. Han står nå med fem mål på to seriekamper.

Etter hvilen tok det et kvarters spill før hjemmelaget igjen satte ballen i mål, denne gang ved Joakim Skomsøy Bjerkås. Men gjestene fra Malmefjorden reduserte like etter, i det 61. spilleminutt, ved Fredrik Solemdal Sæther. Og kun to minutter senere kom nok en redusering. Denne gang ved Tomas Do Prado Coelho.

Men nærmere kom ikke gjestene. I stedet var det Dahle som økte ledelsen til 6-2 like før slutt etter scoringer av William Storvik og Espen Belden Gjerde.

Snudde kampen og vant

Etter en tøff og duellfylt start på kampen, tok Eide og Omegn over føringen etter kvarteret var spilt hjemme mot Sunndal. Og de tok også ledelsen etter 21 minutter. Et frispark ble slått inn i Sunndal-feltet og etter litt klabb og babb satte Preben Grønseth inn 1-0.

Hjemmelaget hadde flere gode sjanser, og hadde blant annet et stolpeskudd etter 25 minutters spill, men det så ut som det skulle stå 1-0 til pause. Men i det 45. minutt kom endelig en ny scoring. Kristian Nås Kristiansen spilte fri Ruben Slutås Toven som satte inn 2-0.

– Vi starter kampen godt og skaper gode sjanser, men utover i omgangen taper vi flere dueller og Eide tar over mer av kampen. I andre omgang har vi fokus på at vi har tid og at det er ufarlig å gjøre feil. Vi scorer fire mål på 25 minutter og kriger inn seieren, sier Sunndals assistenttrener Rune Volden til Aura Avis.

Men etter pause slo gjestene til med en gang og reduserte til 2-1 ved Markus Hammerbekk Lewis. Han satte ballen i mål etter et innlegg. Og like før timen var spilt på Eide kunstgress utlignet gjestene til 2-2 da kaptein Eivind Lervik skrudde ballen i krysset fra skrått hold.

Og kun fem minutter senere hadde Sunndal snudd kampen. Hammerbekk Lewis satte inn sitt andre mål etter å ha blitt spilt gjennom Eide og Omegns forsvar og etter 69 minutters spill satte han inn sitt tredje mål og Sunndals fjerde.

Eide reduserte etter 75 minutters spill ved Lars Joar Inderberg, men klarte ikke å komme tilbake etter Sunndals snuoperasjon. Dermed kunne bortelaget juble for seier 3-4 og tre poeng.

Sterk avslutning for KFK/CFK

På Midsund stadion var det gjestene KFK/CFK som tok kommandoen tidlig. Edvard Hoem Karlsen ga gjestene ledelsen etter 12 minutter. Men hjemmelaget svarte og utliknet like etter halvtimen var spilt ved Emil Sjøvik.

1-1 sto seg lenge, men med et snaut kvarter igjen av kampen kom det tre raske mål fra gjestene. Først ved Hart Hamoudi i det 74. minutt. Så økte Ali Hamondi til 1-3 etter 78 minutters spill før KFK/CFK gikk opp til 1-4 i det 80. minutt. Og på overtid fastsatte Ole-Erik Nagel Pedersen sluttresultatet til 1-5 i favør gjestene.

Etter fredagens kamper topper Dahle tabellen med seks poeng på to kamper og seks plussmål. Sunndal har også seks poeng, men ligger bak på dårligere målforskjell. Videre følger KBK 2 og KFK/CFK, Surnadal, Eide og Omegn og Midsund på tre poeng.