Fra og med mandag 21. september og i fem uker framover, må trafikanter være oppmerksomme på at det skal gjøres arbeid i tre tunneler på riksvei 70.

Mellom Sunndalsøra og Øydegard blir Kansdaltunnelen, Vulviktunnelen og Oppdølsstrandtunnelen påvirket av vedlikeholdsarbeidet, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Fra klokken 19 til 06

Arbeidet tas i etapper med én tunnel om gangen, så på en enkelt kveld eller natt blir det kun ett stopp – ikke tre – for dem som planlegger å kjøre hele strekningen.

Mellom klokken 19 på kvelden og fram til klokken 06 neste morgen blir tunnelen stengt, bortsett fra at trafikken slippes gjennom med ledebil én gang i timen.

Fire netter i uka

Dette gjelder for fire netter i hver uke i fem uker framover – altså natt til tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Arbeidet er beregnet å være ferdig natt til 23. oktober.

– Tiden er kommet for å gjennomføre vedlikeholdstiltak etter lovpålagt periodisk inspeksjon av tunnelene. Vi har planlagt det ganske godt, slik at det skal være minst mulig ulempe for trafikken. Likevel må tunnelene stenges for at vi skal kunne utføre arbeidet slik at det er trygt for både trafikanter og de som utfører arbeidet, sier byggeleder Andreas Eidem i Statens vegvesen i pressemeldingen.