Gå til sidens hovedinnhold

Statsråden delte ut bronse til Averøy-bedrift

Averøy regnskapslag ble hedret for sitt arbeid med integrering og mangfold i arbeidslivet.

I slutten av august ble Averøy regnskapslag tildelt Mangfoldsprisen 2020 i Møre og Romsdal. Dette er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet, og deles ut av IMDi på vegne av Kunnskapsdepartementet.

Medarbeidere fra Tyskland, Russland og Makedonia har blitt rekruttert i regnskapslaget i de senere årene, alle med økonomiske spisskompetanse. Totalt jobber det 13 i firmaet som dagens lys i 1971.

Ble plukket ut

Mandag denne uken var Averøy regnskapslag plukket ut som én av de tre bedriftene i landet – av totalt 315 nominerte – som kunne vinne den nasjonale Mangfoldsprisen innen «små virksomheter». Prisen ble delt ut på Integreringskonferansen, som ble åpnet av statsminister Erna Solberg (H) og ledet videre av kunnskaps- og integreringsminster Guri Melby (V).

Under et arrangement i kommunestyresalen på Bruhagen mandag ble Integreringskonferansen overført på storskjerm, i og med at konferansen foregikk digitalt i år. Der ble det klart at Averøy regnskapslag ble tildelt bronseplass for sin integrering og mangfold i arbeidslivet.

Det var Lydgulvsystemer fra Viken som vant gull i kategorien for små bedrifter, og samme bedrift fikk også hedersprisen under utdelingen. I kategorien for store virksomheter vant Øst politidistrikt.

– Bevisst innstilling

Dette var juryens begrunnelse for bronsemedaljen til Averøy regnskapslag:

«Averøy regnskapslag er en virksomhet der det høy kompetanse er viktig. Juryen trekker fram hvordan virksomheten jobber bevisst for å sikre språkutvikling og integrering, og vektlegger at dette skal være en norsk virksomhet. Deres internasjonale arbeidsstyrke ser de som en ressurs for det interne miljøet og for samarbeid ut mot ulike kunder. Dette viser en bevisst innstilling til et mangfold som er verdifullt for virksomheten».

Les også

Mangfoldsprisen til Averøy Regnskapslag

Les også

Bedriften har blitt nominert til pris: Etnisk mangfold på arbeidsplassen er årsaken

Kommentarer til denne saken