Campus Kristiansund får storfint besøk i dag, når det er duket for grunnsteinsnedleggelse. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap)har tatt turen for å foreta den offisielle grunnsteinsnedleggelsen. Det gjør han sammen med 3. klassetrinnet på Allanengen barneskole.

Tidens Krav er til stede under besøket. Følg med på TK.no for flere artikler utover dagen.

– Campus Kristiansund er et banebrytende prosjekt i sentrum av Kristiansund, både med tanke på størrelse, samarbeid på tvers av aktører og ambisiøse bærekraftsmål. Takket være støtte fra fylkeskommune, kommune, leietakere og andre samarbeidspartnere og et godt samarbeid med totalentreprenør Betonmast Røsand, er vi nå et godt steg nærmere åpning av Campus i 2024, sier daglig leder i Devoldholmen Utvikling, Kristin Haug Lund.

Arrangementet starter på Kulturfabrikken klokken 11, hvor Devoldholmen Utvikling skal orientere inviterte gjester om prosjektet. Det har nå kommet informasjon om at Støre må droppe dette punktet på planen fordi han reiser via Bergen, og flyet ikke lander i Kristiansund før 11.50.

Den offisielle seremonien med grunnsteinsnedleggelse skal etter planen starte kl. 12.10.

Av hensyn til sikkerhet på byggeplass er det kun inviterte gjester og media som vil slippe inn på selve byggeområdet, men seremonien vil være relativt godt synlig fra området rundt.

I etterkant av den offisielle grunnsteinsnedleggelsen, rundt klokken 13.00, beveger de inviterte gjestene seg tilbake til Kulturfabrikken for kaffe og kaker. Statsministeren vil delta en kort stund også på denne samlingen og vil få hilse på representanter for de ulike Campusmiljøene.