Gå til sidens hovedinnhold

Statsforvalteren ber trøndere unngå reiser til Oslo-området

På grunn av utviklingen med det muterte viruset på Østlandet ber Statsforvalteren i Trøndelag nå alle trøndere om å unngå reiser til Oslo-regionen.

Oppfordringen ble sendt ut av Statsforvalteren i Trøndelag mandag morgen og kommer etter at fire kommuner i fylket allerede før helga ba folk om å unngå reiser til regionen.

– Vi støtter sterkt de kommunene som har bedt innbyggerne ikke reise til de aktuelle kommunene, det er en god anbefaling for alle innbyggerne i Trøndelag, sier fylkeslege Jan Vaage.

Vaage ber trønderne om å følge de nasjonale og lokale smittevernrådene ekstra godt.

Ber tilreisende teste seg

Tilreisende fra de ti østlandskommunene blir også anbefalt å teste seg for covid-19. Det gjelder også personer som har hatt gjester fra disse kommunene. Alle som har vært i Oslo-regionen de sist ti dagene, bes bestille koronatest og begrense sosial kontakt.

– Det kan også være lurt å ta en samtale med arbeidsgiver om du er usikker på om du kan møte på jobb dersom du har vært på reise, eller hatt besøk av gjester, fra Oslo-regionen, sier Vaage videre.

Flere fylker advarer

Rådet fra fylkeslegen føyer seg inn i flere tilsvarende advarsler de siste dagene.

I helga gikk Statsforvalteren i Troms og Finnmark ut med en advarsel til innbyggerne om å reise til noen av ti berørte kommunene etter at det var påvist den muterte smittevarianten der.

På samme måte reagerte Statsforvalteren i Innlandet da de fredag ba innbyggerne begrense reiser inn og ut av området hvor det muterte viruset er påvist.

– Det er viktigere enn noensinne å følge smittevernreglene, sa fylkeslege Harald Vallgårda.

Les også

Helseforetaket innfører strakstiltak for ansatte og studenter

Kommentarer til denne saken