Gå til sidens hovedinnhold

Stabæk tok seg opp til kvalifiseringsplass med 3-0 over Kristiansund

Stabæk tok tre svært viktige poeng med 3-0 over Kristiansund. Laget fra Bærum tok seg med opp til kvalifiseringsplassen i Eliteserien for menn.

Stabæk har nå 24 poeng mot Mjøndalen og Branns 22 poeng i bunnstriden.

Etter en målløs og litt kjedelig og tam førsteomgang tente det til i 2. omgang. Det måtte imidlertid en blemme til fra KBK-keeper Sean McDermott for at det skulle bli scoring.

Fem minutter ut i omgangen fikk Markus Solbakken skyte et dekket direkteskudd fra 16-meteren, og McDermott rotet ballen i mål. Det var hans første mål i eliteserien etter overgangen fra HamKam for Ståle Solbakkens sønn.

– Veldig deilig å sette min første scoring og deilig med tre poeng. Det var kanskje ikke det hardeste skuddet mitt, men jeg var heldig, for målvakten hadde nok ikke så god sikt der. Vi trenger noen poeng til, så det er bare å jobbe på videre, sa Solbakken til Discovery.

Stabæk har igjen Tromsø, Rosenborg og Odd før serieslutt.

Fortjent

– Vi vinner fortjent og hadde litt flyt med et par av målene. Jeg er fornøyd med det. Nå gjelder det å ta flere poeng framover enn Mjøndalen og Brann, sa Stabæk-trener Erik Kjønø.

Fem minutter senere fikk Fredrik Haugen god tid til å stille inn siktet, og via en Kristiansund-forsvarer gikk ballen i mål til 2-0.

Oliver Edvardsen satte inn 3-0 på en kontring. Nok en gang ble det mål etter en klønete opptreden av McDermott, som misset da han fikk et tilbakespill fra Snorre Strand Nilsen. «Pasningen» gikk rett i beina på Edvardsen, som scoret sikkert.

Taper sammen

– Det ble en jevn kamp med nerve hvor begge lagene har lyst til å vinne. Det er målene som avgjør. Vi har vanligvis den beste keeperen i Eliteserien. Nå hadde han ikke dagen sin, og det er slikt som kan skje. Vi må være mer farlige. Det er skuffende, sa KBK-trener Christian Michelsen til Discovery.

– I dag er en dag hvor alt som kan gå galt, går galt. Vi har ansvaret, vi andre utpå der også, for vi skaper ikke all verden. Vi taper sammen, sa KBK-kaptein Dan Peter Ulvestad.

Kristiansund var en stund i posisjon til å kjempe om medaljer, men har nå fem poeng opp til Viking på bronseplass.

Gi dine poeng til spillerne her: Tre KBK-spillere fikk tre på børs

Kommentarer til denne saken