Gå til sidens hovedinnhold

Sps skatteparadis i Vestnes: Hodeløst og bygdefiendtlig

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vestnes-ordfører Geir Inge Liens (Sp) forslag om å gjøre Vestnes til et skatteparadis er så hodeløst og distriktsfiendtlig at jeg har vanskelig for å finne ord for det.

Bø i Vesterålen, som Lien har latt seg inspirere av, ligger an til å tape 10 millioner i inntekter som følge av sitt lille skatte-stunt. Det betyr ifølge KS at det må flytte 3-400 nye innbyggere til kommunen før man igjen går i null. Men Sp-Lien fantaserer på sin side om at Ole Gunnar Solskjær skal komme flyttende fra Kristiansund til Vestnes og strø om seg med penger. Naiviteten er sjokkerende.

Hvis ikke noe gjøres med regelverket, vil dette bli et race mot bunnen for kommune-Norge. Skatteparadiser er fundamentalt usolidarisk, og vil rive det økonomiske grunnlaget vekk fra distrikts-kommunene. Jeg kan ikke fatte og begripe at Sp som parti kan gå god for dette.

MDG har tatt til orde for å endre det nasjonale regelverket, som vil gjøre det umulig å etablere skatteparadis i Norge. Slik sikrer vi at kommunene fortsatt har råd til eldreomsorg, skole, helse og kultur.

Kommentarer til denne saken