Gå til sidens hovedinnhold

Vurderer å droppe NM av taktiske hensyn

Artikkelen er over 18 år gammel

Han sto over EM på grunn av sykdom. Nå vurderer John Ola Ulset å droppe NM av rent taktiske hensyn.

Skiskytteren fra Tingvoll er på bedringens vei. Kroppen er feberfri, men fortsatt sliter han med sår hals og tørrhoste. Han mener selv det vil være galt å gå NM på Dombås lørdag uten å være i toppslag.

- Vi får se hvordan det hele utvikler seg. Jeg bestemmer meg neppe før fredag, sier Ulset.

Han prøvde seg med en treningstur søndag. Kroppen var ikke restituert etter sykdommen. Siden har skiskytteren holdt seg i ro.

Mer NM senere
22-åringen er ikke redd for at helsa skal bli verre av å gå løp, men en dårlig innsats i NM er ikke god reklame når forbundsledelsen skal ta ut landslagene til neste sesong. I vinter har nemlig Ulset gått seg rett inn i diskusjonen om en plass på rekrutteringslandslaget. Det betyr både sportslig og økonomisk oppfølging.

- Jeg vet jeg har en sjanse til å komme opp på landslaget. Samtidig vet jeg at NM ofte betyr mye når de skal ta ut lagene.

Det er kun NM fellesstart som går på Dombås i helga. Resten av mesterskapet går i Tromsø (hvis det er snø) i slutten av mars.

- Fellesstart er noe som bør passe meg bra. Jeg er rimelig god til å skyte. Det er fire skytinger på 15 kilometer. Nei, dette blir ikke enkelt.
John Ola Ulset kan komme til å droppe NM, men gå norgescup sprint på søndag.

- Det er som sagt viktig å prestere godt framover. Samtidig vet jo landslagsledelsen at jeg har vært syk. NM i Tromsø vil uansett bli veldig avgjørende.

Seks herreløpere er på rekrutteringslandslaget denne sesongen. Flere av dem har slitt mye i år. Det er grunn til å tro at noen kan bli vraket. Dermed kan veien ligge åpen for nordmøringen.

Kan vinne norgescupen
For knappe 14 dager siden vant 22-åringen norgescupen på Elverum. Ulset slo til med 19 av 20 treff på 20 kilometer. Alt lå til rette for en god innsats i EM. I stedet måtte han følge mesterskapet fra sykesenga.

- Bittert, men veldig lite jeg kan gjøre noe med.
EM var uansett en bonus denne sesongen. Målet har først og fremst vært å gjøre det godt i norgescupen. Etter seieren på Dombås, ledet Ulset sammenlagt.

- Det er litt vanskelig å sammenligne løperne fordi vi kan stryke de dårligste resultatene, men det er klart det blir en spennende innspurt. NM på Dombås teller i norgescupen, så sånn sett så burde jeg kanskje ha gått.

Alle de beste norske skiskytterne, minus Ole Einar Bjørndalen, er med på Dombås i helga. Mesterskapet blir siste test før de reiser til VM i Russland. Bjørndalen står over NM fordi han trener i høyden i Mellom-Europa. Et opplegg han har hatt stor suksess med rett før internasjonale mesterskap tidligere.

- Det frister å gå NM bare på grunn av deltakerlista. Det er ikke ofte vi får sjansen til å teste oss mot de beste.