Vil være vertskap for sjakkens mestermøte

Verdens beste: Vishy Anand og Magnus Carlsen spilte sjakk på Caroline i 2010. Nå jobber Aage Georg Sivertsen for å hente de to spillerne tilbake til samme by.

Verdens beste: Vishy Anand og Magnus Carlsen spilte sjakk på Caroline i 2010. Nå jobber Aage Georg Sivertsen for å hente de to spillerne tilbake til samme by.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I 2010 spilte Magnus Carlsen og Vishy Anand sjakk på Caroline.

DEL

Nå jobber Aage Georg Sivertsen for at Kristiansund blir vertskapsby når de to spillerne møtes i VM-kamp til høsten.

Lederen i Kristiansund Sjakklubb er kjent for å legge lista høyt. Det vil bli tidenes idrettsarrangement på Nordmøre hvis Sivertsen lykkes med sine planer denne gangen.

Kampene om å bli verdensmester er det gjeveste som finnes i sjakk.

Vishy Anand er regjerende mester. Vår egen Magnus Carlsen sikret seg i påsken retten til å møte den indiske mesterspilleren gjennom seier i en utfordrerturnering i London.

– Her tror jeg er det pengene som avgjør, sier Aage Georg Sivertsen på spørsmål om hvorvidt Kristiansund er et realistisk alternativ i forhold til å bli VM-by.

– I første omgang har jeg sendt en henvendelse til ordfører Per Kristian Øyen med spørsmål om han kan lodde stemningen blant sine venner i oljebransjen.

Helt konkret spør Sivertsen om noen er villig til å gå inn i et sponsorat i størrelsesorden 30 millioner kroner. Summen er hinsides det vi kjenner fra lokalidretten, men en VM-match i sjakk handler om profilering verden rundt.

– Hvis vi får nei fra oljebransjen, har jeg et par andre nasjonale aktører jeg kan spørre. Hvis det viser seg at det ikke finnes mulighet til å gå inn med slike summer, legger vi ballen død, sier Sivertsen, som i tillegg til å være leder i Kristiansund Sjakklubb også er med i styret i Norges Sjakkforbund.

– Mitt initiativ er selvsagt avklart med forbundet, sier Sivertsen, som tror Anand ikke vil være avvisende til å spille VM-kamp i Carlsens hjemland.

Verdensmesteren er faktisk medlem i Kristiansund Sjakklubb. Sivertsen knyttet tett kontakt med Anand da han besøkte Nordmøre i 2010. Etter kampene i Kristiansund, dro Sivertsen og Anand sammen til Svalbard på ferie.

– Spillerne har nok mye de skal ha sagt, men Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) ser nok mest på pengesummen når de bestemmer hvem som blir VM-by.

Søknader om å være vertskap må inn til FIDE i mai.

Fra tidligere er det kjent at byer i India, London og New York har vist interesse for gigantmatchen.

rune.edoy@tk.no

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags