Var best på hjemmebane

Av
Artikkelen er over 18 år gammel

Klubb Garbo 2000 og Dagny sparket ball på banen, sleivete pasninger på kristiansundsk ble sendt fra speaker, mens tilskuere langs sidelinja strålte Røssern-patriotisme.

DEL
Knirkefritt, stemningsfullt og pakket med talent; Røssern Cup 2000 oppsummeres som kvalitet.
Røssern Cup er en gateturnering. Den arrangeres først og fremst for å spre lukt av svette, Stratos og pølse med brød på Røssern. Men det spilles også fotball. Det ble spilt godt denne gang.

_ Vi hadde ikke regnet med å vinne når nivået ligger så høyt, sier Stian Pedersen Golmen. Han, Kristian Stakset Gundersen og Røssern IL vant gatecupen. De spilte 7-4 i finale mot Nordmørskafeens Venner.

_ De fleste som er med i år har spilt, eller spiller fotball. Vi har ingen spillere på "kjendis"-nivå med denne gang. Stig Arild Råket skulle spille, men har skade. Nivået har vært jevnere enn noen gang, melder Kristian Stakset Gundersen. Røssern IL har vært idrettslag av spille-en-gang-i-året-karakter. Etter den overraskende seieren, håper guttene å møtes oftere. "Guttene" består av Jan Erik Tingvoll, Eirik Andersen, Øystein Svenssen, Finn Eirik Olsen, Ronny Grimstad og Vegard Myrset.

_ Vi har ikke spilt sammen siden siste Røssern Cup. Nå skal vi prøve å gjøre mer ut av laget. Vi skal møtes senere i kveld, og diskutere hvordan bruke premien på 1500 kroner, sier Pedersen Golmen.

Holder Røssern levende

Røssern Cup skjedde altså igjen. Som den har gjort gjennom 80- og 90- tallet. Røssern Cup ikke er likedan hvert år. Arrangører Kristian Stakset Gundersen og Stian Pedersen Golmen gjorde derfor mer enn å bringe en tradisjon videre.

_ Det meste har foregått på "vanlig" måte. Vi deler ut premier til første og andre- plassene. Har gjort enkelte forandringer. Lite deltakelse gjorde at vi satte opp to klasser; over og under 13 år.

På tross av få påmeldte lag, mener guttene Røssern Cup er et viktig arrangement. De forventer at noen lager turnering igjen neste år.

_ Det tar ikke så mye tid. Vi skrev søknader til potensielle sponsorer. Hengte opp plakater om at det er cup. Så blir det cup, sier Kristian Stakset Gundersen.

_ Resten av innsatsen ligger her, sier Stian Pedersen Golmen og peker rundt seg. Det er ikke iveren som vises på fotballbanen han mener. Han refererer til arbeidet som er lagt ned på banen og klubbhuset.

_ Uten Røssern Cup ville ikke banen sett sånn ut. Turneringen er utgangspunktet for det eneste vedlikeholdet området opplever. Vi har trimmet kantene på grusbanen, og skjært ned noen trær. Planert grusmatta, sier Pedersen Golmen. Også klubbhuset ba om hjelp av guttene.

_ Klubbhuset har stått urørt i flere år. Vi har skiftet et vindu som var knust. Ryddet og gjorde reint i huset.

_ Hvordan sikre fremtiden til Røssern Cup?

_ Først og fremst er det viktig at generasjonen før oss tar imot utfordringen om fortsatt arrangement. Videre må folk forstå at dette er en gateturnering. Det er ingen konkurranse for eliten. Du må ikke være fotballspiller for å være med, understreker Stian Pedersen Golmen. Han minner om at både "old-boys" og jenter deltok i år.
_ Røssern Cup skal være show.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags