Gå til sidens hovedinnhold

Uten sjanse på seriegull

Artikkelen er over 16 år gammel

Aalesund tapte seriefinalen i 1. divisjon. Sunnmøringene går dermed opp i eliteserien som toer bak Start. Eirik Hoseth håper inderlig Molde blir en av motstanderne neste år.

– Å spille mot Molde er som en cupfinale for oss. Jeg håper de berger plassen i eliteserien, sa Eirik Hoseth etter å ha vært med å tape 1-2 mot Start på Kråmyra i går.

Han vet mange på Sunnmøre tenker annerledes. De mest innbitte av AaFK-fansen ønsker ikke naboene fra Romsdal noe som helst. Det hadde vært gjevt å være eneste lag fra fylket på øverste nivå.

– Med tanke på tilsig av spillere, økte sponsorinntekter og talentutvikling hadde det kanskje vært greit å bli kvitt Molde, men det er som sagt utrolig moro å spille mot dem, sa kristiansunderen.

Den tidligere KFK- og CFK-spilleren minnes oppgjørene mot MFK for to år siden. Da var det fullt hus både på Molde stadion og Kråmyra.

Fortjent seier

Folksomt var det også i går. Over 7.000 tilskuere hadde tatt turen for å se landets to beste førstedivisjonslag. Et imponerende høyt antall med tanke på at kampen hadde avspark klokka 15.00 på en hverdag.

De fleste gikk skuffet hjem. Hvis Aalesund hadde vunnet, hadde de oransjekledde fortsatt hatt sjanse til å vinne serien. I stedet var det Start som kunne juble både for tre poeng og gull.

– Det var surt. Vi hadde bra tak på dem i første omgang, men det blir vanskelig når vi spiller med ti mann i store deler av kampen, sa Hoseth.

Paulo dos Santos ga Aalesund ledelsen i første omgang. Hjemmelaget kunne fort ha hatt flere mål før hvilen.

Tidlig i andre omgang handset målscorer dos Santos på streken. Start fikk straffe og utlignet ved Alf Roar Håland. Dos Santos måtte se resten av kampen fra sidelinjen fordi han korrekt ble utvist.

Sørlendingene gikk opp til 2-1 rett etter utligningen. Kristoffer Hæstad var målscorer. I denne perioden var serielederen best.

Kunne utlignet

– I andre omgang styrer vi kampen totalt helt til det gjenstår åtte minutter. Vi er blant annet alene med keeper i denne perioden, og er uheldige som ikke punkterer kampen, sa Starts trener Tom Nordlie til TV 2 Nettavisen.

Hoseth hadde ingen problemer med å være enig i Nordli. Han mente likevel det fort kunne blitt uavgjort.

– Vi hadde tre kjempesjanser på slutten, sa Hoseth, som for øvrig ble byttet ut etter 76 minutter.

Jonny Hansen, som i likhet med Hoseth har spilt både for KFK og CFK, fikk spille de siste fire minuttene som innbytter.

Start-trener Tom Nordli var for øvrig glad det var siste gang han ledet et lag på Kråmyra. Neste år spiller Aalesund hjemmekamper på flunkende nye Color Line stadion. Banen vil som den eneste i eliteserien ha kunstgress som underlag.

– Jeg tror det kommer til å bli fullt nesten på hver kamp. Det betyr 10.500 mennesker på tribunen. Jeg gleder meg allerede, sa Hoseth, som i høst tegnet ny treårskontrakt med AaFK.