Usikker toppscorer

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

FRÆNA: Han har et medfødt talent for å score mål. Nå er Arve Berg usikker på om han orker å spille mer fotball.

DEL

Under ledelsen av den tidligere Molde-spilleren Flaco, feide Elnesvågen/Omegn gjennom 4. divisjon. Seriegull og opprykk var resultatet etter 22 kamper.

Klubben fra Fræna scoret hele 94 mål. 68 av dem var signert tre spillere. Arve Berg var best med 24 fulltreffere. Deretter fulgte Kristian Benjaminsen på 23 og Kjetil Brudeseth på 22.

– Det har vært en kjempesesong. Flaco er den beste treneren jeg noen gang har hatt. Jeg håper virkelig han fortsetter i Fræna, sier Arve Berg.

Selv er 34-åringen usikker på om han blir med videre. Måljegeren er født med bechterew. Trening er beste medisin for å holde sykdommen i sjakk. Berg merker det blir tyngre og tyngre å henge med.

– Det er verst nå på vinteren. Jeg er stiv og har vondt i kroppen når jeg står opp om morgenen.

Spilte i Molde

Berg vet hva som kreves for å være med videre. Han vet ikke om han har motivasjon for å satse i 3. divisjon.

– Jeg er helt avhengig av å være med på hver eneste trening. Vi har nylig kjøpt oss hus i Elnesvågen. Til daglig jobber jeg på flyplassen i Molde. Det er mulig jeg vil prioritere tiden min annerledes.

Historien om romsdalingen er en fortelling om mål, mål og atter mål. Allerede i 1994 fikk han toppscorerpokal fra Tidens Krav. Også da stoppet han på 24 fulltreffere. Den gang som spiss på Bryn i 3. divisjon.

– Det er vel bare noe jeg har talent for...

Som 15-åring debuterte han på A-laget til Malmefjorden. Som junior spilte han i Molde. Blant annet sammen med klassekompisen Trond Strande. Sistnevnte valgte å bli i romsdalsbyen. De siste årene har han vært kaptein på eliteserielaget. Berg dro tilbake til Fræna.

– I dag er det lett å si det var en tabbe. Kanskje kunne fotball vært et levebrød hvis jeg hadde holdt meg i Molde.

Mistet lysten

I 1994 ble han som nevnt toppscorer i 3. divisjon. Ambisiøse Åndalsnes, som den gang spilte i 1. divisjon, sikret seg underskriften til den lovende spissen. Oppholdet i Rauma ble aldri noen suksess.

– Jeg pendlet fram og tilbake fra Åndalsnes. Det var veldig slitsomt. Jeg fikk meg en knekk, innrømmer Berg åpent.

Han mistet lyst til å satse fotball. Spill i moderklubben Malmefjorden var mest for moro skyld.

Hungeren til å sette ballen i mål, var der derimot fortsatt. På slutten av 90-tallet gikk ferden til KFK.

– Jeg er god venn med Rolv Erik Wirum. Det var et fint år i Kristiansund, men sportslig var det ingen suksess verken for meg eller laget.

Ferden gikk tilbake til Elnesvågen. Fræna Fotballklubb hadde blitt til Elnesvågen/Omegn FK. Klubben var i 5. divisjon da Berg kom tilbake.

Neste år spiller de rødekledde i 3. divisjon. Tiden får vise om det blir med eller uten toppscoreren på laget.

Vil samarbeide

– Jeg er overbevist om at vi kan klare oss. I hvert fall hvis Flaco fortsetter. Nivået i 3. divisjon har ikke skremt meg.

Arve Berg mener det hadde vært grunnlag for å satse enda hardere i Fræna. Men da må rivalene på grensa til Nordmøre samarbeide. Neste år skal både Elnesvågen, Bud og Bryn spill på høyeste kretsserienivå. Det er nesten unikt at en kommune med 9.000 innbyggere har tre lag i 3. divisjon.

– Hvis du tar med Eide, hadde vi hatt muligheten til å få fram et veldig bra lag, sier Berg.

Han tror uansett ikke samarbeid er realistisk de neste årene.

– Tradisjoner og følelser er for sterke. Vi må nok leve med knallharde lokaloppgjør i mange år ennå, sier han.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags