Gå til sidens hovedinnhold

Tråkker til med nystartet klubb

Artikkelen er over 12 år gammel

Gjemnes: Ny klubb ser dagens lys. Sykkelentusiastene i Gjemnes organiserer seg.

Mandag 12. januar er det stiftelsesmøte i kommunestyresalen på Batnfjordsøra. Gjemnes Sykkelklubb blir navnet på Nordmøres ferskeste idrettslag.

Gry Lund Harstad har sagt ja til å være leder. Trønderjenta har med seg ektemannen Arnt Olav Harstad og andre til å ta seg av det praktiske rundt etableringen av klubben. Kandidater til samtlige styreverv er allerede på plass.

Gravid

Målet er å gi et tilbud både til barn og voksne. Det tråkkes til både på landveien og i terrenget.

– Dette skal ikke være en klubb som er beregnet kun for proffer. Alle kan være med. Sykkel er noe som passer for alle, sier en energisk Gry Lund Harstad, som selv vil ta det med ro i debutsesongen.

– Jeg er gravid. I august er jeg tilbake på sykkelsetet, smiler hun.

Gry Lund Harstad gir sønnen Odin (2 år) æren for at hun selv ble bitt av sykkelbasillen.

– Vi tok ham med i sykkelvogn og med sykkelsete. Han maste på oss hele tiden om at vi måtte ut å sykle. Slik ble jeg og Arnt Olav aktive.

I fjor var det flere fra Gjemnes som var med på ritt rundt om i Midt-Norge.

– Da syklet vi uten klubbtilhørighet. Vi begynte å snakke om at det hadde vært moro med egen klubb i Gjemnes. Og nå er vi snart i gang.

Flotte traseer

Nordmørskommunen på grensen til Romsdal er et eldorado for alle på to hjul. Både landeveissyklister og terrengsyklister har mange flotte traseer å velge mellom.

– Du finner vel knapt et mer egnet sted.

Elitesyklisten Knut Anders Fostervold jobber som lærer på idrettslinja ved Høgtun Folkehøgskole. Gry Lund Harstad sier de vil ta kontakt med moldenseren.

– Kanskje kan han stille opp på en treningskveld. Han vil helt sikkert gi oss nyttige tips.

Fellessykling

Til våren vil det bli lagt opp til fellessykling minst én gang i uka. Alle kan sykle i eget tempo. Det vil også bli arrangert samlinger hvor voksne og barn kan delta sammen.

– Dette kan kombineres med mat og annen moro.

– Vi håper også å samarbeide med andre klubber rundt oss.