– Dette er bare strålende. Vi har allerede fått 100 medlemmer på Facebook-gruppa vår. 18 oppmøtte på første samling, i dårlig vær, er helt topp, sier initiativtaker Sissel Wiik.

En venn av henne i Moss følte seg litt daff etter all julematen. Han tok med seg flere venner for å gå tur like over nyåret. De kalte seg Tjukkasgjengen for å gjøre det litt humoristisk.

Gjennom en gruppe på Facebook spredde det hele seg som ild i tørt gress, og nå er det blitt 82 slike grupper over hele landet.

Kristiansund er siste sted ute med tilbudet. Hver kveld fra mandag til torsdag klokka 18 skal folk møtes ved Kaffebrenneriet i Vågen for å gå tur.

– Mange sa etter første kvelden at de ikke hadde kommet seg ut og gått tur om det ikke hadde vært for dette tilbudet. Her er vi sosiale og får trim sammen på en uhøytidelig måte, sier Sissel Wiik.

Ulikt tempo

Alt organiseres enkelt gjennom gruppen på Facebook. Daglig kommer det til mange nye medlemmer.

– Vi tar ingen betaling, og alt er veldig enkelt lagt opp. Etter hvert vil medlemmene kunne avtale at noen møtes til en tur klokka 20 en kveld, hvis det passer bedre. Også helgeturer kan avtales, sier Wiik.

Hun sier at de som møter opp kan gå i ulikt tempo i forskjellige grupper som passer, og at løypa blir forskjellig fra kveld til kveld.

Første kveld gikk 4,1 kilometer fra Kaffebrenneriet, bortover mot kaia, opp Langveien og tilbake igjen. Tirsdag ble det en runde rundt Folkeparken, til Goma og tilbake.

Første kveld var det 17 damer og en mann som møtte opp. Nå etterlyses flere menn til å bil med.

– Jeg har prøvd å holde meg i form med to-tre trimturer i uka, og setter pris på å være i bevegelse. Mange har behov for å trimme sammen med andre, og det er mye lettere når det er et fast tidspunkt å møte opp til. Vi håper at flere menn dukker opp fremover, sier Wiik.

Kjekkas

Hun har fått sponset noen refleksvester. Derfor er det bare å se opp for et lite tog av folk som går rundt i byen iført refleksvester og godt trimhumør om kveldene fremover.

– Mange mangler litt tiltakslyst nå i vintermørket, og liker ikke å gå på treningssenter. Da er det å gå tur sammen et fint alternativ, mener Wiik.

– Dere må ikke legge for mye vekt på ordet tjukkas. Det er mest som en artighet, og her er det åpent for alle kroppstyper, påpekte Wiik da hun møtte gjengen første kveld.

– Målet er å gå fra tjukkas til kjekkas, spøkte hun før de startet turen.

– Om noen vil gå tur langs Bolgavatnet eller andre steder, er det bare å avtale på Facebook. På sikt kan det bli aktuelt med flere møtesteder i byen eller Frei, avrunder Sissel Wiik.