Solemdal-løft på normaldistansen - sikret trolig stafettetappe

Synnøve Solemdal gikk inn til 29.-plass på normaldistansen i skiskytter-VM i Östersund, godt bak de fremste, men har trolig likevel sikret seg en stafettetappe.

Synnøve Solemdal gikk inn til 29.-plass på normaldistansen i skiskytter-VM i Östersund, godt bak de fremste, men har trolig likevel sikret seg en stafettetappe. Foto:

Av

Synnøve Solemdal skjøt best av de norske kvinnene og tok en, tross alt, oppløftende 29.-plass på normaldistansen i skiskytter-VM.

DEL

Tingvoll-løperen fikk en tøff innledning på mesterskapet i Östersund med 62.-plass på sprinten, som dermed gjorde at hun ikke fikk gå jaktstarten.

Etter tirsdagens 15-kilometer var smilet tilbake hos Solemdal selv om farten i sporet ikke var all verden.

– Det var en tung opplevelse. Men jeg prøvde å gjøre jobben min og tenke på det jeg skulle gjøre, og det synes jeg at jeg fikk til. Dette var det jeg var god for i dag, sier hun til NTB.

To bom på 20 skudd ble fasiten på standplass. Slett ikke verst på en dag der de andre norske løperne bommet henholdsvis tre, fire og fem ganger.

De norske skjøt seg bort da Öberg vant – Solemdal 3.53 bak

Går for stafettmedalje

Sannsynligvis var Solemdals innsats mer enn god nok til å få gå lørdagens stafett, der målet er å revansjere 4.-plassen fra OL i fjor.

– Ja, jeg håper det. Jeg forbereder meg i hvert fall som om jeg skal gå. Og så var det veldig bra for meg å få en bedre opplevelse i et renn. Det var viktig for meg å kunne gå mer som jeg har gjort på trening.

Stafetten, som for kvinnene gås over 4 x 6 kilometer, blir også et ganske annet løp enn normaldistansen.

– Jeg liker jo bedre å gå litt kortere enn en normal, så det taler til min og vår fordel. Tokilometerrunden er også mye kortere og raskere, så det liker jeg, sier hun.

Stafettdronning

Solemdal har fra før ry på seg som stafettløper. Hun har ikke mindre enn fire VM-gull og en VM-bronse i stafett. I Ruhpolding i 2012 ble det bronse på normalstafetten, og gull på miksstafetten. I Nove Mesto i 2013 ble det gull i begge stafettene for Norge. Og i Oslo i 2016 ble det nok et VM-gull på den ordinære stafetten.

At Norge går for medalje også denne gang, er ikke en overraskelse.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags