De norske skjøt seg bort da Öberg vant – Solemdal 3.53 bak

Av
DEL

Hanna Öberg holdt hodet kaldt og vant et populært gull på kvinnenes normaldistanse i skiskytter-VM tirsdag. Ingrid Tandrevold ble beste norske på 18.-plass.

Synnøve Solemdal skjøt på seg to tilleggsminutter, men hadde ingen rakettfart i sporet. Hun endte 3.53 min. bak.

– Jeg var veldig fokusert på å gjøre en god konkurranse, spesielt å lykkes på standplass. Det var det viktigste. Jeg ville dessuten vise de andre at det er jeg som er regjerende olympisk mester, sa Öberg til NRK.

Italienske Lisa Vittozzi var også feilfri, men holdt ikke helt samme fart i sporet som den svenske konkurrenten, og i mål skilte det 23,6 sekunder.

Franske Justine Braisaz hadde bare en bom og holdt god fart i sporet. Det var nok til å ta bronsen foran regjerende mester Laura Dahlmeier, som også hadde en bom.

Ingrid Tandrevold hadde en bom på hver av de tre første skytingene. Hun avsluttet med å være feilfri på den siste stående skytingen, men var 3.04,8 minutter bak i mål.

– Jeg synes jeg hadde en bra dag fysisk, men hadde to unødvendige bom på liggende. Jeg tror jeg ville litt for mye i dag, sa Tandrevold til NRK.

Marte Olsbu Røiseland startet med feilfri skyting, men pådro seg totalt fire tilleggsminutter. Da hjalp det ikke at farten i sporet var høy. Hun var til slutt 3.26 minutter bak.

– Det er litt som de andre, ikke godt nok og kjedelig i dag også. Det er litt halvdårlig hele tiden. Det er ikke nok til å ta medalje, sa Olsbu Røiseland.

Tiril Eckhoff bommet to ganger på første liggende og fikk løpet sitt ødelagt. Hun var feilfri på neste liggende, men måtte tåle en ny bom på første stående. Med to bom på siste stående ble hun dårligst av de norske, slått med 4.22.

– Det startet på verst mulig måte. Da er det er ødelagt allerede etter første liggende. Jeg er derimot imponert over hva Öberg har fått til da, sa Eckhoff.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags