Solemdal toer i Östersund

Synnøve Solemdal ble nummer to i Sverige.

Synnøve Solemdal ble nummer to i Sverige. Foto:

Av

Synnøve Solemdal imponerte med feilfri skyting og 2.-plass på normaldistansen i verdenscupen i skiskyting i Östersund. Hviterussiske Nadezjda Skardino vant.

DEL

Solemdal ledet etter siste skyting, men klarte ikke å matche Skardinos sisterunde. 28-åringen fra Tingvoll endte til slutt 2,9 sekunder bak den ukrainske vinneren.

Tredjeplassen gikk til Julija Dzjyma fra Ukraina. Også hun skjøt feilfritt.

Overrasket

Annenplassen er en bemerkelsesverdig opptur for Solemdal, som har slitt mye med sykdom de siste årene. Til verdenscupstarten i fjor var hun ikke med.

– Dette er kjempestort. Jeg har hatt troen på at det (å havne på seierspallen) skulle gå til slutt, men ikke at det skulle skje allerede i første renn, sa Tingvoll-jenta Solemdal til NRK.

– Det var litt tungt i sporet, men jeg hadde fantastiske ski i dag. Jeg føler egentlig at jeg fikk maks uttelling, og dette var en skikkelig overraskelse, la hun til.

Til VG sa hun følgende:

– Jeg tenkte før løpet at nå må jeg være tålmodig og ikke bli skuffet om resultatet ikke ble så bra i dag. Jeg var skikkelig nervøs før start, og derfor ble jeg ganske overrasket da jeg traff på alle blinkene på første skyting og så bli nummer to. Det er jo helt vilt, sa Solemdal til VG.

Solemdal har vunnet verdenscupløp to ganger i karrieren. Begge kom på jaktstart i østerrikske Hochfilzen, i henholdsvis 2012 og 2013.

Spenning

Det ble et dramatisk løp i svenske Östersund, der publikummet øynet håp om hjemmeseier da Mona Brorsson (startnummer 4) gikk i mål til ledelse. Hun måtte imidlertid se seg slått av fem løpere med sene startnummer.

– Dette er fjerde gangen jeg treffer på alle 20 skuddene - og da tar jeg med alle løp jeg har gått, Sjusjøen inkludert, sa Solemdal.

Også Marte Olsbu og Tiril Eckhoff viste sterk langrennsform i onsdagens løp, men med henholdsvis to og tre bomskudd klarte de ikke å blande seg inn i tetkampen. Eckhoff var nest best ved første skyting, mens Olsbu var tredje raskest etter to skuddserier.

– Jeg synes det gikk greit. Det var hardt og langdrygt å gå normal igjen. 18 treff er bra, men det holder ikke på normaldistanse i verdenscupen, oppsummerte Olsbu, som endte på 10.-plass.

Kun Solemdal feilfri

Eckhoff (22.-plass) har slitt en del på skytebanen i sesongstarten, men viste tegn til bedring på normaldistansen. Tross tre tilleggsminutter var hun bare 2.24,1 minutter bak Skardino.

– Jeg jobbet alt jeg kunne for å få ned blinkene. Det gikk ikke så fort, men jeg prøvde virkelig, sa hun etter løpet.

Ingrid Tandrevold bommet én gang på hver av de siste to skytingene og endte på 31.-plass. Også Kaia Wøien Nicolaisen måtte tåle to bom. Hun ble nummer 47.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags