Solemdal mistet ledertrøya i verdenscupen

Synnøve Solemdal kom på 19. plass under 10 km jaktstart for kvinner i skiskyting i verdenscupen i Østersund, Sverige, søndag.

Synnøve Solemdal kom på 19. plass under 10 km jaktstart for kvinner i skiskyting i verdenscupen i Østersund, Sverige, søndag. Foto:

Av

Tingvoll-løperen endte på 19.-plass i søndagens jaktstart.

DEL

Skiskytteren fra Tingvoll har hatt en imponerende start på sesongen.

Fredag ble hun nummer fire på sprinten i Östersund etter feilfri skyting.

Dermed gikk hun ut på jaktstarten søndag med gul ledertrøye som den beste i verdenscupen sammenlagt.

Men for mange bom på standplass ødela for en ny topplassering.

Olsbu på pallen

28-åringen bommet fire ganger på standplass og måtte nøye seg med 19.-plass fra sitt gode utgangspunkt som startnummer fire. Etter rennet fant hun mye trøst i den sterke tredjeplassen til lagvenninnen Marte Olsbu.

– For min egen del var det litt ned på jorda igjen, men for lagets del var det supert at Marte kom på pallen. Det er så viktig at vi er flere som deler på å være i toppen. Jeg er kjempeglad på hennes vegne, sa Solemdal.

– Det føles litt rart, for egentlig er jeg litt skuffet over eget løp, men før helgen hadde jeg vært veldig godt fornøyd med en 19.-plass, tilføyde hun.

Den sykdomsforfulgte nordmøringen innledet verdenscupåpningen med andreplass på normaldistansen onsdag og fulgte altså opp med fjerdeplass på lørdagens sprint.

– Jeg er kjempefornøyd med helgen, for når jeg har hatt to så gode løp, kan jeg ikke bare tenke på det som gikk dårlig, smilte Solemdal.

Bø-brødrene bommet

Etter søndagens renn er hun nummer fire i verdenscupen sammenlagt. Franske Justine Braisaz leder.

I herreklassen gikk Martin Fourcade inn til sesongens første seier.

Jakov Fak tok 2.-plassen foran Queintin Filon Maillet på 3. Emil Hegle Svendsen måtte nøye seg med en ny 4. plass. I mål var han snaut 50 sekunder bak Fourcade.

Brødrene Bø skjøt seg bort. Både Johannes og Tarjei hadde seks bom og endte på 13. og 19. plass

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags