Solemdal leder verdenscupen i skiskyting etter 4. plass i sprint

Synnøve Solemdal i mål etter 7,5 km sprint kvinner i skiskyting i forbindelse med verdenscupen i skiskyting i Østersund fredag. Det endte med fjerdeplass og verdenscupledelse.

Synnøve Solemdal i mål etter 7,5 km sprint kvinner i skiskyting i forbindelse med verdenscupen i skiskyting i Østersund fredag. Det endte med fjerdeplass og verdenscupledelse. Foto:

Av

Denise Herrmann fra Tyskland vant skiskytterkvinnenes sprint i Östersund. Synnøve Solemdal ble beste norske på 4.-plass og inntok ledertrøya i verdenscupen.

DEL

Herrmann måtte tåle én strafferunde, men gikk så raskt i sporet at hun gikk til topps på 7,5-kilometer fredag. Spesielt på sisterunden knuste hun konkurrentene.

Justine Braisaz skjøt ned samtlige ti blinker, men den franske jenta gikk ikke like fort som Herrmann. Dermed ble det annenplass, 15,2 sekunder bak vinnertiden. Feilfritt skjøt også ukrainske Julia Dzjima, som ble treer på sprinten og slått med 19,6 sekunder.

Synnøve Solemdal, som imponerte med feilfri skyting og annenplass på normaldistansen tidligere denne uken, skjøt feilfritt også fredag.

- Helt vilt

Solemdal leverte nok en god innsats, skjøt fulle hus og gikk fort på ski. Det holdt til fjerdeplass, 24,3 sekunder bak Hermann. Det betyr at hun får gult startnummer i neste renn. Det er et bevis på at Solemdal leder verdenscupen.

– Dette er jo bare helt vilt. Etter normalen så tenkte jeg at topp 20 ville være bra av meg på sprinten. Og nå skal jeg gå i den gule ledertrøya for første gang, forteller Synnøve Solemdal til VG.

– Akkurat nå har jeg flyten, gjør min jobb og tenker ikke resultat. Jeg får det til nå, men jeg tar ingenting for gitt, sier hun til avisen videre.

Marte Olsbu skjøt ned samtlige blinker, men i sporet gikk det ikke like fort. Til slutt endte hun på sjuendeplass, 26,5 sekunder bak den tyske vinneren.

– Det gikk greit, men jeg har ikke lenger det siste giret som jeg hadde i gamle dager, sa Olsbu til NRK.

Tiril Eckhoff gikk fort på ski, men fikk det ikke til å klaffe på standplass i verdenscuprennet i Østersund fredag. En bom på liggende og tre på stående dro Eckhoff ned på en 51.-plass. Hun var 1.59,2 minutter bak Herrmann.

Hilde Fenne ble nummer 18 (1.02,9 bak), mens Kaia Wøien Nicolaisen ble nummer 55 (2.02,3).

Les intervju med Solemdal her: Overlykkelig Solemdal: – Hvem skulle trodd dette?

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags