Én serie ødela for Solemdal

Synnøve Solemdal var blant flere norske jenter som fikk det tungt på torsdagens normaldistanse i Ruhpolding.

Synnøve Solemdal var blant flere norske jenter som fikk det tungt på torsdagens normaldistanse i Ruhpolding. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Synnøve Solemdal kunne kjempet i toppen på torsdagens normaldistanse, men tre bom på første stående skyting sendte henne langt ned på resultatlista.

DEL

De øvrige skyteseriene løste hun på feilfritt vis, men med tre tilleggsminutter ble det langt opp til teten. Solemdal ble slått med 3.54,3 minutter av vinneren Dorothea Wierer og endte på 43.-plass.

– Det spruter ikke av meg i sporet, men det går i riktig retning. Så kjente jeg at jeg falt litt sammen da jeg fikk de tre bommene, sa Solemdal etter løpet.

Hun hadde følgende forklaring på den fryktelige andreserien:

– Jeg går inn og skal prøve å «safe» litt. Det fungerer ikke. Du har veldig lyst til å treffe, for det må du jo, men jeg turte ikke å være offensiv og bestemt nok. Da går det sånn.

De nevnte bomskuddene var kontrasten til 2.-plassen hun tok nettopp på normaldistansen under verdenscupåpningen i Östersund.

– Da klarte jeg å «nulle». Jeg klarte å være på hugget på fire serier og ikke tre. Det er den store forskjellen.

Heldigvis for Solemdal berget hun startplassen på søndagens fellesstart i Ruhpolding, ettersom hun beholder 23.-plassen i verdenscupen sammenlagt. Det kan være viktig for henne i forberedelsene til OL i Pyeongchang.

– Jeg ønsker å gå flest mulige løp. Det tror jeg er bra for meg. Men i OL handler det bare om å prestere på den aktuelle dagen.

– I dag traff jeg alt på trening, og så ble jeg litt defensiv på én serie. Sånn er skiskyting. Du må bare ta sjansene du får, oppsummerte hun.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags