Til semifinale etter utrolig snuoperasjon

KVBK-gutta kunne juble etter en utrolig snuoperasjon. NTNUI ble slått 3-2 i Trondheim, og KVBK sikret plass i cupens semifinale. Foto: Rune Edøy

KVBK-gutta kunne juble etter en utrolig snuoperasjon. NTNUI ble slått 3-2 i Trondheim, og KVBK sikret plass i cupens semifinale. Foto: Rune Edøy

Artikkelen er over 4 år gammel

KVBK lå under 0-2, men vant 3-2 i spennende kvartfinale i cupen.

DEL

KVBK har slitt i serien så langt, men lørdag var det avansement i cupen som gjaldt. Og etter en dårlig start mot NTNUI, klarte KVBK å vinne oppgjøret og semifinalebillett.

KVBK tapte det første settet 24-26 etter å ha ledet 24-21. Etter en kollektiv KVBK-kollaps, klarte NTNUI å vinne fem poeng på rad, og tok dermed settet.

Det startet også tungt i det andre settet, KVBK-gutta så ut til å ha mistet troen på at det skulle gå, og trønderne ledet på det meste 15-8. Da våknet KVBK, og reduserte til 16-18. Men da sa det stopp, og NTNUI vant det andre settet 25-21. Det var spesielt i mottak det sviktet for KVBK.

- KVBK gjør for mange personlige feil, både offensivt og defensivt. NTNUI spiller med glød og entusiasme, mens KVBK ikke ser ut til å ha tro på at dette skal gå, sa TK-journalist Rune Edøy, som så kampen fra sidelinja i Trondheim.

KVBK klarte å reise seg i det tredje settet. Lagene fulgte hverandre til Sjur Godø sendte KVBK foran med flere gode server.Det sto 16-13 til KVBK etter serveserien, men settet ble jevnt helt ut. Det sto både 20-19 og 23-22 til KVBK før Ola Kvalvaag i enmannsblokk sørget for poenget som ga KVBK settseier 25-22.

I det fjerde settet var KVBK foran fra første poeng. På 7-2 til KVBK tok NTNUI time out, men det hjalp ikke. KVBK ledet både 11-4, 19-9 og 22-12 før settet ble vunnet med soleklare 25-14.

- Selvtillit betyr alt i idrett. Fra å henge med hodet i de to første settene, sprudler KVBK. Og da sitter spillet. En utrolig snuoperasjon, sa Edøy etter det fjerde settet.

Dermed var det først til 15 i et femte og avgjøende sett som avgjorde i en hall som koker, både ute på parketten og på tribunen.

NTNUI kom best igang, men lagene fulgte hverandre til midtveis. KVBK ledet 8-7 da lagene skiftet banehalvdel.

Deretter gikk kristiansunderne opp til 10-7.

- Helt utrolig spennende, sa Edøy.

Lagene tok to poeng hver til 12-9. KVBK økte til 13-9 etter nok et serveess fra Sjur Godø.

NTNUI reduserte til 13-10 og KVBK-veretan Kjell Arne Gøranson fikk rødt kort.

- Utrolig. Både avgjørelsen og spenningen, sa Edøy.

KVBK klarte å holde hodet kaldt, og vant settet 15-11 og kampen 3-2.

KVBK stilte med følgede mannskap i Trondheim: Kristian Lian, Eivind Haukenes, Kjell Arne Gøranson, Ola Kvalvaag, Sjur Godø, Kim Holmen og John Vegard Berntzen.

BK Tromsø vant 3-0 mot Blussvoll og Nyborg vant 3-1 mot Førde i de to andre semifinalene som ble spilt lørdag. Søndag spiller Koll mot Randaberg. Semifinalen trekkes mandag.

- Vi håper å unngå Nyborg, men det viktigste er å få hjemmekamp. Da kan vi slå alle, sa Kjell Arne Gøranson.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags