15 babyer er påmeldt allerede: – Skulle gjerne hatt med noen helt unge babyer til

Det blir kurs for instruktører i babysvømming i Atlanterhavsbadet i helga. Svømmeklubben vil gjerne at flere tar med babyen sin for å delta i kurset.

Det blir kurs for instruktører i babysvømming i Atlanterhavsbadet i helga. Svømmeklubben vil gjerne at flere tar med babyen sin for å delta i kurset. Foto:

Instruktørkurs for babysvømming i Kristiansund i helga.

DEL

Kristiansund svømmeklubb, Neas og Atlanterhavsbadet skal denne helga arrangere instruktørkurs for kandidater til babysvømmeinstruktører. Kurset arrangeres delvis før åpningstid og delvis i publikumstiden fredag, lørdag og søndag.

For at kursdeltakerne skal få lære, trenger de noen svært unge deltakere til å plaske i bassenget.

– Cirka 15 babyer med foreldre er allerede engasjert til å stille opp. Men vi skulle gjerne hatt med noen helt unge babyer til, sier Terje Ovesen i Kristiansund svømmeklubb.

Svømmeklubben har fått med seg Paal Aagaard fra Trondheim til kurset. Aagaard er den med mest erfaring i babysvømming i Norge, og samarbeider med NTNU blant annet når det gjelder tidligstimulering av babyer.

– Tidligstimulering har stor innvirkning på hjernene våre, og det er store prosjekter i Trondheim og rundt i verden som Paal er engasjert i og vil fortelle om. Helsepersonell med interesse for dette kan gjerne møte opp i Atlanterhavsbadet, sier Ovesen.

Han henviser til hjemmesidene og Facebook-sidene til Atlanterhavsbadet og KSK Neas Baby- og småbarnssvømming for mer informasjon.

– Hvis det er publikum som ønsker å følge med, kan de gjøre dette klokken 19 på fredag, lørdag og søndag klokken 10-11, og i tillegg lørdag klokken 15.30. Vi låner da gjerne deg og babyen, sier Ovesen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags