For knappe 14 dager siden ble Kjetil Aarnes tredjemann i den første av totalt seks konkurranser i NM-serien. Neste lørdag skal han forsøke å forsvare sin overraskende pallplassering.

– Jeg er selvsagt kjempefornøyd. Det gikk langt bedre enn jeg hadde forventet.

Surnadalingen er aktiv i sin fjerde sesong med tohjulingen. Målet denne gang var å komme blant de topp fem i klassen.

– Kanskje må jeg justere opp litt den målsettingen, smiler Aarnes, som legger til at han ikke kan forvente pallplasseringer i hver runde.

Koster mye

En av årsakene til at Kjetil Aarnes nå snuser på NM-medalje, er uten tvil den nye sykkelen.

Yamaha-sykkelen på 600 kubikk er trimmet, slik at den har en effektøkning på 30 prosent. Dermed har han til rådighet 127 hk på bakhjulet, hvilket kan gi en toppfart på hele 290 km/t.

– Den har fungert veldig bra. Jeg fikk også testet dekk som passet godt til dette løpet, fastslår fartsfantomet.

Han kjøpte motorsykkelen brukt for 100.000 kroner, og tror han måtte ut med langt over det dobbelte dersom han skulle kjøpe ny. Med to par dekk på hvert løp, nærmer han seg 150.000 i driftsutgifter denne sesongen.

– Den største utfordringen er kanskje å finansiere dette, medgir elektroingeniøren.

Små detaljer

Etter tre sesonger som konkurransekjører, har Kjetil Aarnes lært seg å behandle den kraftige sykkelen bedre enn de fleste.

Men han føler på ingen måte han er utlært. Han vil fortsatt bli en bedre fører. Og da er det de små detaljene som avgjør.

– Det blir en del detaljfokusering for prøve å stjele nye tideler. Jeg bruker data til hjelp for å registrere fart og turtall, slik at jeg kan forbedre kjøringen.

Likevel gjelder fortsatt ordtaket øvelse gjør mester. Den øvelsen må skje på banen.

– Det kan være litt av en utfordring. Jeg har en forståelsesfull arbeidsgiver, sier Kjetil Aarnes, som har vært to påsker i Spania på treningsleir.

Krever sitt

Surnadalingen ser fram til neste runde i NM-serien. Da håper han å legge flesteparten av sine 30-talls konkurrenter bak seg igjen.

– Kvaliken dagen før er avgjørende. Med en skikkelig rask runde får du et godt utgangspunkt.

Med fart opp til 250 km/t på hjemlige baner, kan det være vanskelig å avansere fra en plass langt bak. Men også desto lettere å kjøre ut...

– Timing er veldig viktig. Du må være konsentrert gjennom hele løpet. Etterpå er du utkjørt både psykisk og fysisk, sier Kjetil Aarnes.

Som vet han må holde seg trygt på begge hjula for å kunne kapre NM-medaljen...