Tone satte verdensrekord

Uoffisiell verdensrekord: Tone Gravvold med det unike kruset som viser at hun har gjennomført superdistansen 10000 meter. Her sammen med sin ledsager i løpet – og livet – den tidligere skøyteløperen Odd Borgersen.

Uoffisiell verdensrekord: Tone Gravvold med det unike kruset som viser at hun har gjennomført superdistansen 10000 meter. Her sammen med sin ledsager i løpet – og livet – den tidligere skøyteløperen Odd Borgersen. Foto:

Svaksynte Tone Gravvold (42) har prøvd seg innen flere ulike idretter i sin lange karriere. Nå smaker hun litt på skøytesporten og gjennomførte lørdag sin debut på superdistansen 10.000 meter.

DEL

Tone Gravvold fra Surnadal hadde før lørdagens løp kun deltatt i ett skøytestevne, hvor hun gikk 300 meter. Det melder Thorleiv Teigen i Geithus IL skøyter til Tidens Krav.

Det hindret ikke den spreke idrettsutøveren å forsøke seg på skøytesportens lengste distanse. På Furumo kunstisbane på Geithus gjennomførte Gravvold sammen med sin ledsager og ektemann, Odd Borgersen, mila på en imponerende måte.

Tone som er godt trent holdt jevne rundetider hele veien, på slutten gikk hun dem faktisk litt ned. Tiden ble 25,48.58 og det er uoffisiell verdensrekord for svaksynte med ledsager. Tone var godt fornøyd etter løpet og syntes de 25 rundene var en fin opplevelse.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags