Rakk 10 før mørket kom

Mari Smevoll (til høyre) var både for rask og god for gjestene fra Eide/Omegn Hun ga seg ikke før hun hadde satt inn fire mål. Til sammen ble det 10 til vertene og 1 til gjestene.

Mari Smevoll (til høyre) var både for rask og god for gjestene fra Eide/Omegn Hun ga seg ikke før hun hadde satt inn fire mål. Til sammen ble det 10 til vertene og 1 til gjestene.

Artikkelen er over 4 år gammel

Surnadal/Søya/Todalen vant hele 10-1 i kampen mot Eide/Omegn i damekampen på Syltøran torsdag kveld.

DEL

Det var mer eller mindre konstant spill mot ett mål da samarbeidslaget Surnadal/Søya/Todalen tok imot nordmørsnaboene fra Eide/Omegn. Vertene ga seg ikke før mørket kom, og da sto det 10-1 på lystavla. Det vil si; det sto faktisk 0-1 siden tavlen slutter å regne om det blir mer enn ni mål...

Ny formasjon

- Det ble overlegent. Etter startvanskene fikk vi spillet til å fungere. Litt av grunnen til probleme i starten var nok at vi spilte med en omvendt V på midten, med Ragnhild Smevoll sentralt. Vi skulle spille som RBK, og fikk etter hvert balanse og kontroll, sier trener Arild Nerland.

Etter en rolig åpning tok hjemmelaget mer over, men det var faktisk gjestene som etter 8 minutter tok føringen da Stine Visnes Eriksen fyrte lys og satte ballen bak hjemmekeeper Eline Børmark.

Men det var stort sett det eneste Eide/Omegn fikk til denne omgangen. I det motsatte oppgjøret i vår vant Eide/Omegn 6-3 etter at Surnadal/Todalen/Søya hadde ledet 2-0. Torsdag var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende, tross den trøblete starten for vertene.

Baller i nettet

For det gikk ikke mer enn fire minutter før Anna Fivelstad utlignet til 1-1. Deretter rant det inn med mål i buret som Amalie Sildnes Gedde-Dahl voktet:

15 minutt: 2-1: Ragnhild Smevoll på et langskudd midt i mål, men litt for høyt for keeperen.

20 minutt: 3-1: Gine Fugelsøy etter et dribleraid av de sjeldne der hun gjorde alt forarbeidet selv og til slutt satte ballen i mål.

23 minutt: 4-1: Mari Smevoll løper fra midtforsvaret og setter ballen enkelt i mål.

25 minutt: 5-1: Mari Smevoll fyrer av fra langt hold, ingen tror på mål, men målvakta er uheldig og fomler ballen i mål.

28 minutt: 6-1: Selvmål.

35 minutt: 7-1: Ragnhild Snekvik header ballen inn etter corner av Ragnhild Smevoll.

Så roet det seg noe og vi måtte vente i over tjue minutter pluss en pause før det ble nye mål.

57 minutt: 8-1: Mari Smevoll med nytt langskudd.

61 minutt: 9-1: Mari Smevoll er frampå etter innlegg fra Ane Mogstad.

68 minutt: 10-1: Alice Naustbakk med et velplassert skudd.

Mørket kom

Så ble det ikke flere mål, tross utrolige sjanser til flere av spillerne. Med kampstart så sent som 19.00 og etter hvert svært overskyet vær ble det på slutten av kampen nesten så mørkt at publikum fleipet med at de ikke så hva som skjedde ute på banen.

Trener Nerland var godt fornøyd.

- Jeg synes vi har hatt stor framgang denne sesongen. Spesielt de yngste. Men det er veldig viktig og bra at vi har med oss de eldste, sier Nerland.

- Den eldste er 22 år...?

- Ja, Ragnhild Smevoll er 22...

Nordmøres beste?

Han ser lyst på fortsettelsen, og bedyrer at han tok på som trener med mer enn en sesong for øyet.

- Målet er at vi neste år skal kjempe om å bli det beste damelaget på Nordmøre, sier Nerland.

Med sine fire mål ble Mari Smevoll kåret til banens beste. Hun var naturligvis en verdig vinner. Men hun fikk etter vår mening skarp konkurranse fra storesøster Ragnhild Smevoll. Hun var til tider voldsomt dominerende på Syltøran denne kvelden, og viste med sitt overblikk og taktiske valg at hun er god for høyere nivå enn dette.

Og det gjør flere på samarbeidslaget. Med videre satsing og framgang kan dette laget om kort tid kjempe om både opprykk til 2. divisjon og tittelen beste lag på Nordmøre.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags