Mister toppscoreren

Bjørnar Dalsegg Sæter (til høyre) forlater Surnadal etter sesongen, men trener Webjørn Holten håper og tror at toppskåreren fullfører årets sesong. Her er Sæter i duell med Kristian Benjaminsen i en tidligere kamp.

Bjørnar Dalsegg Sæter (til høyre) forlater Surnadal etter sesongen, men trener Webjørn Holten håper og tror at toppskåreren fullfører årets sesong. Her er Sæter i duell med Kristian Benjaminsen i en tidligere kamp.

Artikkelen er over 4 år gammel

Men trener Webjørn Holten håper og tror at Bjørnar Dalsegg Sæter fullfører sesongen for Surnadal.

DEL

Toppscorer Bjørnar Dalsegg Sæter skal til Levanger og skolegang i høst. I den forbindelse skal han trene med Verdal, en klubb han allerede har spilt en treningskamp for. Fra og med neste sesong er det helt sikkert at Sæter forlater Surnadal. Trener Webjørn Holten håper likevel at spissen fullfører årets sesong for opprykksjagende Surnadal.

- Bjørnar slutter nok etter endt sesong, men det er ennå noe usikkert hva det blir til resten av denne sesongen. Jeg både håper og tror at han blir med oss ut sesongen, sier Holten.

- Spiller han søndagens bortekamp mot Træff 2?

- Jeg tror det.

Opp til begge

Ingen trener liker tanken på at storscoreren skal slutte midt i sesongen.

- Det er alltid mer krevende å erstatte noen midt i sesongen. Til neste sesong skal det uansett gå bra. Til da skal vi få på plass nye spillere, sier Holten.

Det arbeides nå med en løsning for at Sæter skal fortsette i Surnadal ut sesongen. Holten kan derfor ikke si så mye mer konkret enn at han tror det løser seg.

- Det er litt opp til klubben og litt opp til Bjørnar, sier Holten.

Det blir uansett en del forandringer i stallen som holder til på Syltøran. Lars Mogstad og Andreas Dalsegg Sæter (begge militæret) blir ikke å se i surnadalsdrakt mer denne sesongen. Det samme gjelder Emil Haugen Ansnes og Bjarne Madaus som begge skal bort på skolegang.

Flere plusser

På plussiden er det verdt å merke seg at Snorre Larsen og Hampus Hoem begge er tilbake etter militæret, mens Knut Ola Høvik også er tilbake i moderklubben.

- Knut Ola er tilgjengelig, men er halvskadet og neppe klar for 90 minutter ennå, sier Holten.

Målvakt Mattis Fiske returnerer til hjembygda.

- Han har spilt 4.-divisjonsfotball sørpå. Målvakt Steinar Ranheim har vært litt skadet denne sesongen, men også han har trent bra i sommer, sier Holten.

Jevnt i toppen

4.-divisjonsfotballen dras i gang denne helga, etter mange ukers pause. Siste runde i vårsesongen ble spilt 3. juli. Surnadals siste kamp ble spilt 30. juni.

- Altfor lang pause, medgir Holten.

Surnadal har trent godt, med bare en uke sommerpause.

- Vi har hatt 16-20 på trening hele sommer, og er godt forberedt, sier Holten.

Surnadal avlsuttet vårsesongen med storseire 8-3 over Dahle og 9-1 mot Frei og er bare 4 poeng bak førsteplassen med en kamp mindre spilt. AK leder med 25 poeng, ett foran Sunndal. Med en kamp mindre spilt kan Surnadal komme helt opp i ryggen på lederduoen med seier i utsattkampen mot Midsund.

- Jeg tror vi skal bite fra oss. Jeg forventer mye bra fra oss, og spillere som Sven Ranes og Sander Smevoll presterer veldig bra på trening, sier Holten.

Helgas runde

Helgas 4.-divisjonsrunde starter allerede fredag kveld når Sunndal ønsker Eide/Omegn velkommen, samtidig som Eidsvåg og Frei skal gjøre opp om poengene. AK spiller borte mot Vestnes Varfjell samme kveld.

Elnesvågen-Åndalsnes spiller lørdag, mens runden avsluttes med Træff 2 - Surnadal og Dahle -Midsund søndag.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags