Skutt i senk av landslagsspiller

GOD: Ivana Kresic er bare 21 år, men allerede en spiller av stort format. Hun storspilte for Tynset i 4. divisjonskampen mot Ingrid K. Fiske (til venstre) og Jorunn Engdal Storholt i lørdagens kamp i Surnadal idrettshall.

GOD: Ivana Kresic er bare 21 år, men allerede en spiller av stort format. Hun storspilte for Tynset i 4. divisjonskampen mot Ingrid K. Fiske (til venstre) og Jorunn Engdal Storholt i lørdagens kamp i Surnadal idrettshall.

Artikkelen er over 1 år gammel

Surnadal tapte 24-34 mot serieleder Tynset.

DEL

Surnadals håndballdamer i 4. divisjon har hatt en ujevn sesong, og kom til kort da divisjonens beste lag Tynset kom på besøk lørdag.

Det ble fort klart at dette ble en kamp mot overmakten, selv om hjemmelaget holdt bra følge i målprotokollen innledningsvis, blant annet etter to flotte strekavslutninger av veteran Mari Vattøy.

U19-kamper

Det var likevel gjestene som hadde mest å by på. Og spesielt var bakspiller Ivana Kresic kjempegod. Hun er bare 21 år, men spiller allerede meget godt. Hun ble med sine ti mål den store forskjellen på lagene. Ikke så rart kanskje, siden hun har notert kamper på U19-laget til hjemlandet Kroatia.

– Hun er god, men har trenet litt lite nå en periode. Men hun er på gang, sier trener Zarko Pejovic hos Tynset.

Kresic bidro ikke bare med sine ti mål. I tillegg serverte hun mange gode oppspill til sine medspillere. Hjemmelaget satte frimerke på henne i starten av andreomgangen, men da svarte Tynset med å ta ut målvakten for å spille i overtall i angrep. En taktikk gjestene lyktes godt med.

Mye var bra

Surnadal spilte likevel i perioder meget bra, og skal ha ros for siste halvdel av andreomgangen. Da ble det servert mye bra spill. Kantspiller Ingrid Kvendset Fiske leverte i denne perioden flere klasseavslutninger, og noterte 100 prosent uttelling i kampen.

Det var de dårlige periodene uten lagspill som ødela vinnersjansene. Spesielt vanskelig ble det da Surnadal fortsatte med to strekspillere i angrep til tross for at Tynset da la ut et frimerke på den ene av de to gjenværende bakspillerne. Da ble det få spillepunkter bak på banen, og det ble mye en og en. Det lykkes sjelden på dette nivået.

Trener Ole Magnar Ulvund var litt oppgitt over dommerne både underveis og etter kampen.

– Deres spiller nummer 5 (nevnte Kresic) burde hatt rødt kort rett før pause. Direkte frikast i ansiktet på spiller som står i ro, er rødt kort, mener Ulvund.

Usikkert

Det var ikke dommerne enige i, og Kresic fikk fullføre kampen. Ulvund har sagt ja til et nytt år som trener for Surnadal, men er litt usikker på om det i det hele tatt blir mange nok spillere til å stille i neste sesongs 4. divisjon.

– Det er flere som ikke blir med. Vi får se hva som skjer, sier Ulvund.

Surnadal stilte følgende mannskap lørdag (mål i parentes): Eirin Eline Mogset, Jorunn Engdal Storholt (4), Kine Bjørseth (4), Hildegunn Henden Dalsegg (2), Ana Pimentel (5), Ingrid Kvendset Fiske (3), Marte Dalsegg (1), Ane Vasskog, Elinor Sæterøy, Kristin Heggset (3) og Mari Vattøy (2).

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags