Håndball-dugnad ga klingende mynt i kassa

Stian Faksnes (til venstre) og Anders Moe Sæter (til høyre) arrangerte håndballhelg der inntektene gikk til Pårørendeforenngen ved Surnadal sjukeheim, her representert med Liv Botten og Irene Bolme.

Stian Faksnes (til venstre) og Anders Moe Sæter (til høyre) arrangerte håndballhelg der inntektene gikk til Pårørendeforenngen ved Surnadal sjukeheim, her representert med Liv Botten og Irene Bolme.

Artikkelen er over 4 år gammel

Pårørendeforeningen ved Surnadal sjukeheim mottok sjekk på nesten 45.000 kroner etter dugnad på håndballbanen,

DEL

Med initiativtaker Anders Moe Sæter i spissen, ble det i helga arrangert håndballturnering i Surnadal idrettshall der inntektene uavkortet gikk til Pårørendeforeningen ved Surnadal sjukeheim. Etter to dager med håndballkasting som kulminerte med toppkamen Molde-Byåsen søndag, kunne Moe Sæter overrekke sjekken til foreningen som nesten ble målløs av størrelsen.

- Dette er helt fantastisk. Stor takk til dere alle, sa en nesten sjokkert Per Holten i foreningen.

Dugnadstimer

Ideen til opplegget kom i fjor, da gikk inntektene til helselaget og demenforeningen i Surnadal. Da ble det spilt håndball èn dag. I år ble det utvidet til to dager, og sammen med ildsjeler i håndballgruppa, der Stian og Tonje Faksnes samt Johanne Vattøy må trekkes fram for sine mange timer med arbeid, ble det arrangert kamper fra tidlig morgen til sen ettermiddag lørdag.

Lørdag kveld var det bankett på hotellet, før alle gjorde seg klar til siste dag av dugnaden. Søndag var det finaler og ikke minst oppgjøret mellom de to elitelagene Molde og Byåsen som trakk publikum til hallen.

Finalene

Dameturneringen ble vunnet av Meldal, som slo det ene av to lag bestående av gamle stjerner fra Surnadal i finalen. Mange av de eldre stjernene viste fram mye god håndball, og avslørte at de langt i fra har glemt alle triksene fra forrige årtusen.

Tingvoll, Rindal og Surnadal stilte med lag av aktive utøvere, men de kom alle til kort mot de mer rutinerte spillerne denne helga.

På herresiden stilte det et lag fra Surnadal Fotball, som slett ikke gjorde seg bort. Finalen ble imidlertid spilt mellom laget som Moe Sæter ledet; unge herrer som alle var uforskammet spreke, samt et lag som stort sett besto av riktig gamle stjerner fra Surnadal. I den innledende kampen var det faktisk de eldste som vant, men finalen var det de noe yngre herrene som helt fortjent gikk seirende ut av.

Fartsfyt avslutning

Byåsen-Molde fylte tribunene som avslutning på håndballhelga. Publikum fikk se mye god håndball mellom de to elitelagene. Byåsen var favoritter - Molde er tross alt nyopprykket, men det var lenge jevnt. Kampen ble ikke avgjort før helt på slutten da trønderne satte inn en sluttspurt som Molde ikke hadde noe å stille opp mot.

Det viktigste denne helgen var uansett dugnaden for den gode sak. Pengene skal uavkortet gå til tiltak som skal gjøre hverdagen enda bedre for beboerne ved sjukeheimen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags