Verdens best betalte fotballspiller fra Nordmøre

Lyons Ada Hegerberg i blått, mot Wolfsburgs Joelle Wedemeyunder Champions League-finalen.

Lyons Ada Hegerberg i blått, mot Wolfsburgs Joelle Wedemeyunder Champions League-finalen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ada Hegerberg fra Sunndal kan bli verdens best betalte kvinnelige fotballspiller.

DEL

Det er NRK som forteller om at 22-åringen er i ferd med å signere en ny avtale med Lyon, som gjør henne til verdens best betalte kvinnelige fotballspiller.

Sammen med klubben har Hegerberg vunnet Champions League tre år på rad, og i år satte sunndalingen attpåtil ny scoringsrekord i Champions League med 15 mål.

Bare et tap i cupfinalen for Paris Saint Germain og storesøster Andrine, gjorde at Ada ikke fikk sin andre trippel på rad.

– Lyon er det beste laget jeg kan spille for. Jeg har vært her i fire år, har gitt hundre prosent for laget og klubben, og jeg får nå tilbake for det, sier Hegerberg, som ikke ønsker å kommentere NRKs opplysninger. Heller ikke agent Alan Naigeon kan foreløpig kommentere den nye avtalen.

Og Lyons mediesjef Olivier Blanc holder kortene tett til brystet, fastslår NRK.

Tidligere lagvenninne Alex Morgan og fem ganger verdens beste fotballspiller Marta blir ifølge NRK passert av Ada Hegerberg på lønnsstatistikken. Morgan skal ha fått mellom 250.000 og 300.000 kroner i måneden da hun var i Lyon i fjor. Marta har hatt en årslønn på over tre millioner kroner. Ifølge NRKs kilder vil Hegerbergs nye kontrakt være på et helt annet nivå.

Likevel er det langt - veldig langt - opp til de høyest gasjerte herrespillerne.

Ifølge Forbes tjente Cristiano Ronaldo 93 millioner dollar (like under 800 millioner etter dagens kurs) i fjor. Nummer to på lønnsstigen, Lionel Messi, tjente 80 millioner dollar.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags