Martin Ødegaard hardt ut mot Ada Hegerberg

– Det var tøft på så mange samlinger. Jeg har vært knekt psykisk. Det har vært en dønn depressiv følelse, sier Ada Hegerberg om spill på landslaget.

– Det var tøft på så mange samlinger. Jeg har vært knekt psykisk. Det har vært en dønn depressiv følelse, sier Ada Hegerberg om spill på landslaget. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Martin Ødegaard reagerer kraftig på at Ada Hegerberg kritiserer landslaget og fotballforbundet tett opp til VM. – De fortjener bedre, skriver han på Instagram.

DEL

I et intervju med fotballmagasinet Josimar onsdag snakket Hegerberg ut om årsaken til at hun etter EM i 2017 sa nei til landslagsspill, og sa at hun har vært knekt psykisk etter opplever med landslaget.

At Hegerberg går ut med dette bare dager før kvinnelandslaget skal ut i VM reagerer Martin Ødegaard kraftig på.

– Kanskje du kan finne på noe bedre å gjøre enn å forstyrre landslagets forberedelser til VM? De har kvalifisert seg til VM med landet sitt (noe av det absolutt største en fotballspiller kan oppleve), og allerede fått nok negativ oppmerksomhet, skriver 20-åringen på Instagram.

– De fortjener bedre, skriver Real Madrid-proffen videre.

Han skriver at timingen er forferdelig og at det er «totalt uforståelig» at Hegerberg velger å gjøre et slikt intervju nå.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

– Ble aldri tatt seriøst

Hegerberg, som i fjor ble første kvinnelige vinner av Ballon d'Or (Gullballen) og stadig vinner titler og andre priser for sine prestasjoner med sitt franske klubblag Lyon, sa nei til videre landslagsspill etter det mislykkede EM-sluttspillet for to år siden. Den gang viste hun til generell misnøye med forholdene på landslaget.

Rett før VM-sluttspillet i Frankrike, der Norge jager suksess uten henne, utdyper hun dette overfor Josimar, som vier sin siste utgave helt til kvinnefotball. Hun sier at hun gradvis begynte å miste seg selv på landslaget, og at hun ikke fikk lov til å være seg selv.

Hun hevder videre at kvinnelandslaget aldri er blitt tatt seriøst av fotballforbundet, uansett aldersnivå, og at det var «tøft» helt fra J15-landslaget til de tre mesterskapene hvor hun var stjerne på A-landslaget.

Depressiv følelse

– Det var tøft på så mange samlinger. Jeg har vært knekt psykisk. Det har vært en dønn depressiv følelse. Jeg hadde mareritt etter å ha vært med landslaget. Sånne ting skal man ikke ha, sier Hegerberg til Josimar.

Hegerberg synes treninger og arbeid før og etter kamper var for svakt og nevner mange tilsynelatende små ting som skapte misnøye og følelse av ikke å bli behandlet like godt som mennene. Etter sitt landslagsnei sa hun at hun følte det ikke var «plass til henne» i landslaget.

Ødegaard avslutter sin Instagram-utblåsning med å skrive at valget om ikke å spille for Norge er Hegerbergs eget valg, «men respekter Norge og landslaget vårt. Det holder nå»

Til motmæle

Intervjuet med Hegerberg i fotballmagasinet omtales onsdag av VG , som også har fått et tilsvar fra generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund.

– Vi synes fortsatt det er trist at Ada ikke er med på landslaget, og det er leit at hun hadde det hun beskriver som dårlige opplevelser den gang hun var med. Det er samtidig vanskelig å kommentere synspunkter og opplevelser fra 2017 og årene før det. Vi har hatt en fin utvikling de to siste årene, og mange tiltak er iverksatt. Vårt fokus nå er VM, skriver Pål Bjerketvedt til VG via epost.

Han peker likevel på at Norge var en av pionerene i kvinnefotball, at landslaget har vunnet EM, VM og OL og var i EM-finale så sent som i 2013.

– Dette er prestasjoner muliggjort av dyktige og framsynte ledere, trenere og ambisiøse spillere, skriver han og medgir at det nok ble sovet litt i timen i noen år, men at mange tiltak ble iverksatt etter et svakt EM i 2017.

Bjerketvedt peker blant mye annet på at Norge i dag har likelønnsavtale for A-landslagene uavhengig av kjønn, som eneste fotballnasjon i verden.

– Det er fortsatt en vei å gå, men vi er godt i gang, og utviklingen skal fortsette, skriver Bjerketvedt, som sier at landslagsdøren vil være åpen for Hegerberg om hun selv vil, men at det siste er en forutsetning.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags