Alexander Tettey, Omar Elabdellaoui og Ada Stolsmo Hegerberg er nominert til Gullballen.

Prisen deles ut på Idrettsgallaen, som i år arrangeres 9. januar i Lillehammer.

– Det er tre sterke kandidater som alle har utmerket seg positivt både for klubb- og landslag gjennom året. Juryen er godt fornøyde med innstillingen, og alle er verdige kandidater til Gullballen 2015, sier toppfotballsjef og juryleder Nils Johan Semb til fotball.no.

Mens Tettey nyter stor tillit i Norwich, hvor han også har fått låne kapteinsbindet, røk Elabdellaouis Olympiakos nylig ut av mesterligaen. 24-åringen er fast innslag på venstreback hos den greske storklubben.

Hegerberg bøtter på sin side inn mål for franske Lyon. Denne sesongen har det blitt 28 scoringer på 16 kamper i serien.

- Dette er tre sterke kandidater som alle har utmerket seg positivt for både klubb- og landslag gjennom året. Juryen er godt fornøyde med innstillingen, og alle er verdige kandidater til Gullballen 2015, sier toppfotballsjef og juryleder Nils Johan Semb til fotball.no. 

- Tettey spiller fast for Norwich i Premier League og var en av våre beste spillere i EM-kvalifiseringen, der han også scoret flere flotte mål. Ada har bøttet inn mål for Lyon i Frankrike og er toppscorer i Champions League. Hun bidro sterkt til at laget vant The Double med sine 26 mål på 21 kamper, og var også en av Norges beste spillere i sommerens VM. Omar har vært stabilt god for Olympiakos i gruppespillet i Champions League og i den hjemlige serien der laget hans er overlegne. På landslaget har han også vært en av våre mest stabile spillere, og bidratt godt både offensivt og defensivt på backplass, sier Semb. 

- Fellesnevneren for alle disse er også at det er spillere med gode holdninger som er flotte representanter for norsk fotball, avslutter han.