Ada Hegerberg er nominert til to priser: Årets navn og årets kvinnelige utøver

Ada Hegerberg fra Sunndal er nominert til to priser som skal deles ut under Idrettsgallaen i januar.

Ada Hegerberg fra Sunndal er nominert til to priser som skal deles ut under Idrettsgallaen i januar. Foto:

Av

Også fotballtalentene Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard utfordrer skiessene og andre idrettsprofiler om prisene på Idrettsgallaen i januar.

DEL

I 2019 var det ingen prisvinnere fra fotballens verden, men stjerneskuddene Haaland og Ødegaard er med og preger årets nominasjoner, som ble klare onsdag.

De to landslagsspillerne er begge nominert til den prestisjetunge prisen «Årets navn», som stemmes fram av folket. I tillegg kan Ødegaard bli årets mannlige utøver, mens Haaland er nominert til årets gjennombrudd-prisen.

Også Lyon-proffen Ada Hegerberg er nominert til to priser; årets navn og årets kvinnelige utøver.

Den som er nominert til flest priser, er parautøveren Salum Kashafali. Den svaksynte sprinteren fra Bergen satte verdensrekord og tok VM-gull på 100 meter i år. Han er nominert i klassene årets navn, årets gjennombrudd og årets mannlige parautøver.

I alt er det ti utøvere eller lag som er nominert til to priser. Foruten Haaland, Ødegaard og Hegerberg, er dette håndballherrene, sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum, Johannes Thingnes Bø, Johannes Høsflot Klæbo, Karsten Warholm, Therese Johaug og Maren Lundby.

I fjor ble Marit Bjørgen og Jakob Ingebrigtsen de store vinnerne på Idrettsgallaen med henholdsvis tre og to priser. Da ble Bjørgen kåret til årets navn, mens Ingebrigtsen fikk utøvernes pris.

Til 2020-utdelingen er Jakob Ingebrigtsen nominert til årets navn.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags