Sølv-Reiten lover mer Ørn-suksess

Guro Reiten (til høyre) og Trondheims-Ørn tapte cupfinalen. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix Foto: Varfjell, Fredrik

Guro Reiten (til høyre) og Trondheims-Ørn tapte cupfinalen. Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix Foto: Varfjell, Fredrik Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Guro Reiten var alt i alt fornøyd med å bli tapende cupfinalist. Nå går hun langt i å love at hun er Trondheims-Ørn-spiller også i 2015.

DEL

– Jeg tror det er 98 prosents sannsynlighet for at jeg spiller i Trondheims-Ørn neste år, sier Guro Reiten til Tidens Krav når hun skal vurdere sjansen for spill i den gule drakten også neste sesong.

Sunndalsjenta står i pressesonen etter at hun og lagvenninnene har tapt 1-3 for LSK Kvinner i lørdagens cupfinale. Hun er litt nedtrykt etter tapet, men samtidig litt stolt over å ha spilt sin første cupfinale.

– Jeg er selvfølgelig litt skuffet. Vi kommer ikke hit for å tape, men utover kvelden kommer vi nok til å skjønne at vi har gjort det veldig bra, forteller en fattet sølvmedaljør.

20-åringen har brukt 2014 på å spille sin første A-landslagskamp og gjøre seg enda mer aktuell for spill i VM i Canada kommende sommer. Samtidig har interessen fra både norske og utenlandske klubber økt, men Reiten står fast på at hun ønsker å bli værende i Trondheim.

– Jeg har selvfølgelig lyst til å spille i utlandet etter hvert, men det handler om å finne det riktige tidspunktet. Jeg føler jeg har mer å gå på her i Ørn, sier hun.

– Ekstremt stort

Det var ikke gitt at det var LSK som skulle ende opp som årets cupmester da dommer Emilie Rodahl Dokset blåste til pause i Telenor Arena lørdag. Trondheims-Ørn ledet nemlig 1-0 etter halvspilt kamp og favorittene fra Romerike virket å være preget av stundens alvor.

Men der Trondheims-Ørn-spillerne gikk respektløst til verks og plaget sine motstandere i første omgang, fikk årets seriemester mer og mer tid til å spille sitt eget spill etter pause. To mål på to minutter i andre omgang gjorde 0-1 til 2-1 i LSKs favør, før Isabell Herlovsen fastsatte sluttresultatet ved å gjøre 3-1 kvarteret før slutt.

Selv ble Reiten omtrent markert ut av kampen. Men selv om LSK-spillerne kunne ta fra henne viktig spillerom på banen, kan de ikke ta fra henne opplevelsen av å spille cupfinale.

– Det var ekstremt stort. Jeg har alltid sett cupfinalen på TV og drømt om å få spille den, og så får man endelig lov å oppleve det selv. Det er så sykt verdt og kommer ikke til å bli siste gang.

– Så du skal tilbake hit med andre ord?

– Ja, og da skal jeg ha med gullpokalen hjem, sier en offensiv sunndaling.

– Bør bli i Ørn

Trondheims-Ørn-trener Thomas Sandø Dahle var til tross for tapet stolt av det jentene hans leverte inne i hallen på Fornebu lørdag. Stolt er han også over å være Guro Reitens trener, og Dahle tror landslagsspilleren har godt av å bli værende i Trondheim.

– Jeg tror det er riktig av henne å bli i Ørn nå. Der har hun trygge omgivelser og et apparat rundt klubben som jobber bevisst for å legge til rette for Guro og gi henne en så optimal hverdag som mulig, forteller Dahle.

Han er imponert over hvordan Reiten har jobbet for å bli enda bedre fysisk i år, og mener det vil bety mye for klubben dersom hun blir med videre.

– Det vil være en kjempeviktig signalfaktor dersom en A-landslagsspiller velger å bli i Ørn og viser at det går an å være god her også, sier han.

Skal vi tro spilleren selv, så tyder altså mye på at Dahle får sitt ønske oppfylt. Men da får han også en spiller med store forventninger. Reiten legger nemlig ikke skjul på at hun har store ambisjoner for neste sesong.

– Vi skal være et topplag. Vi kom på en skuffende 8. plass i år, men neste år skal vi være med å kjempe i toppen, og ikke minst om cupgull, avslutter sunndalingen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags