Skolen er nøkkelen til ny hall

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

I fire år har CFK jobbet for å bygge treningshall for fotball. Atlanten videregående skole sitter med nøkkelen til løsning.

DEL

Nordmørshallen er inne på reguleringsplana for Folkeparken. Hallen er tegnet inn i området ved den gamle klokkesvingen bak det ene målet på Atlanten stadion. Med en størrelse på 60 x 40 meter, vil den plassere seg rett nedenfor CFK-banen.

Usikkerhet rundt finansiering og drift har gjort prosjektet tidkrevende og vanskelig å gjennomføre. Nå kan behovet for innendørsareal til kroppsøving gi hallen det endelige klarsignal til å starte bygging.

Økt behov for gym

Neste høst står den nye ungdomsskolen i Kristiansund ferdig. Det betyr at det blir trangt om plassen i Idrettshallen når hundrevis av elever skal ha gym.

Harald Stokke er rektor ved Atlanten videregående skole. Han mener det er tilnærmet umulig å tilfredsstille de to naboskolenes behov til kroppsøvingsareal.

– Og det er med dagens timeplan. Det er ikke utenkelig at fysisk aktivitet vil få en sterkere plass i skolen i framtida, sier Harald Stokke.

– Barn og ungdoms fysiske forfall skremmer. Jeg mener skolen har et ansvar for å få folk i form.

Stokke mener en ny hall vil løse problemene for alle parter. Han er allerede i samtaler med fylket om saken. Rektoren ønsker å skrive kontrakt med Nordmørshallen om leie på dagtid så snart som praktisk mulig. Han vet det haster med å få ting på plass.

Må klare seg selv

– Dette er den siste brikken vi trenger. Hallen blir bygd hvis Atlanten kommer inn som leietaker, sier Geir Haanshuus i Nordmørshallen AS.

– På kveldstid blir det garantert fullt.

Både Haanshuus og Stokke håper fylket også kan bidra med noen kroner til å bygge. Hos Kristiansund kommune er det derimot neppe mye å hente.

Ifølge rådmann Anton Monge er det ikke rom for store investeringer i byen de neste 20 årene. Badeland, ungdomsskole og ny storkai gjør at kommunen er belånt til over pipa allerede.

– Men vi har en god dialog med kommunen. Jeg håper de kan bidra på andre måter, sier Geir Haanshuus.

– Det skulle bare mangle, sier tidligere ordfører og mangeårig politiker Stokke.

Hallen vil koste et sted mellom 20 og 25 millioner kroner. Spillemidler, låneopptak og egenkapital skal gjøre det mulig å gi fotballspillere og skoleelever en ny tumleplass innendørs.

En ny type avtakbart kunstgress skal gjøre det enkelt å endre hallen fra fotballunderlag til vanlig hallgulv.

Kort byggetid

Manchester United-proffen Ole Gunnar Solskjær har signalisert vilje til å bidra for å hjelpe moderklubben. CFK selv går også inn som investor. Blant annet ønsker klubben å selge klubblokalene ved kunstgressbanen i sentrum for å frigjøre midler til et nytt hjemsted.

Lønnheim Entreprenør AS har hjulpet Enga med å prosjektere hallen, men Haanshuus presiserer at det ikke er bestemt hvem som skal bygge.

– Vi må selvsagt hente inn anbud fra det åpne markedet.

Hvis Haanshuus & co får garantier for leieinnteker på dagtid, kan hallen stå ferdig seks måneder etter byggestart.

– Vi kan bli ferdig til ungdomsskolen åpner, sier Stokke.

– Innen utgangen av oktober eller begynnelsen av november håper jeg å ha nødvendige garantier fra fylket på plass, sier han.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags