Gå til sidens hovedinnhold

Skiskole dropper kanskje Northug som instruktør

Artikkelen er over 6 år gammel

Fyllekjøringen til skistjernen får konsekvenser også på Nordmøre.

Søndag fikk hele Norge vite at skistjernen Petter Northug hadde kjørt i fylla og krasjet.

Les også: – Northug må sone minst 30 dager

Arrangørene av sommerskiskolen i Aure reagerer umiddelbart.

– Å kjøre i fylla er ikke forenelig med de verdier vi har rundt vårt arrangement med sommerskiskole, sier Håvard Sagli i Norway Events.

Rom for tilgivelse

Northug har i sin kontrakt med Norway Events avtale om å være både instruktør på sommerskiskolen og deltaker i Toppidrettsveka.

Tidens Krav skrev mandag ettermiddag at skiesset blir vraket som instruktør, men at han er velkommen til å delta i rulleskikonkurransene under Toppidrettsveka.

Mandag kveld sendte Norway Events ut en pressemelding med en mye vagere formulering:

- Vi står fullt inne for at hendelsen i helga ikke passer sammen med det å være rollemodell for barn og unge på vår sommerskiskole. Dette sier for øvrig også Petter Northug selv.

- Vi har ennå ikke hatt noen form for dialog eller møte med Northug-teamet. Vi har ikke avviklet avtalen med Petter Northug verken når det gjelder bruk av Petter i eksponering av våre arrangement, som instruktør på sommerskiskolen eller hans deltakelse på Toppidrettsveka, men vi vurderer samarbeidsavtalen på lik linje med alle andre som har avtaler med Petter Northug.

En endelig konklusjon blir tatt etter møtet med managementet til Petter Northug, står det i pressemeldingen.

Menneskelig å feile

Håvard Sagli synes saken er trist og kjedelig for alle involverte parter. Han synes også synd på familien Northug.

– Jeg kjenner dem jo alle sammen. De må ha det veldig tøft. Det er menneskelig å feile. Og det skal være rom for tilgivelse, sier Sagli, uten at han på noen som helst måte forsvarer det Petter Northug har gjort.

– Å kjøre i fylla er bunnen av dumskap. Du setter både deg selv og andre i fare, sier Sagli, som også har en gladnyhet å fortelle mandag.

– Vi kan bekrefte at Marit Bjørgen skal være med i Toppidrettsveka.

Kommentarer til denne saken