Gullgutten gikk inn til sølv

Lars Hol Moholdt (til venstre) ble nummer tre på mellomdistansen i EM fredag. Erik Rost fra Sverige vant. Russeren Sergej Gorlanov ble nummer tre.

Lars Hol Moholdt (til venstre) ble nummer tre på mellomdistansen i EM fredag. Erik Rost fra Sverige vant. Russeren Sergej Gorlanov ble nummer tre.

Rindalingen Lars Moholdt gikk inn til EM-sølv på mellomdistansen i EM i skiorientering i Tyrkia fredag.

DEL

Det skjedde etter en tett kamp om gullet mot svensken Erik Rost. Rost vant på tiden 35.36 og var bare tre sekunder foran den norske sølvvinneren.

Bronsen gikk til russeren Sergej Gorlanov på tiden 36.22.

Medaljen var Hol Moholdts annen i årets EM i Sarikamis. Han vant gull på sprinten tidligere i uken.

Jeg gjorde en feil helt på slutten, og da er det den jeg husker best nå rett etterpå, sier Moholdt på utfordring om hvor sekundene opp til toppen av pallen gikk tapt.

– Men løpet i dag var litt rotete med mange småfeil. Ingen skikkelig store, men gjentatte ganger 3-4 sekunders feil, fortsetter den norske veteranen.

– På onsdag hadde jeg god flyt, men i dag var jeg ikke «der».

Trives i høyden

Selv med halvdårlig følelse underveis, og nederlag med 3 sekunder, for perfeksjonisten fra Rindal, kan en bruke dette inn mot langdistansen på søndag:

– Det blir garantert en tøff langdistanse, og jeg er veldig motivert.

Ellers er det verdt å notere seg at bronsevinner to dager på rad, både på sprint og sprintstafett, Jørgen Madslien, nok en gang viser at han trives i høyde og tynnluft i Tyrkia ved å gå inn til 6. plass i dag.

Ikke mindre imponerende er det at junioren Jørgen Baklid er like på «bakskiene» til Madslien og går inn til 7. plass.

Øyvind Wiggen (13), Bjørnar Kvåle (17) og Øyvind Watterdal (21) kompletterer den norske laginnsatsen med gode prestasjoner som viser at Norge absolutt vil være i posisjon til å forsvare EM–gullet i stafett for herrer.

Den stafetten finner imidlertid ikke sted før på mesterskapets avslutningsdag mandag, før den tid er det hviledag lørdag og langdistanse søndag.

Når det gjelder dameklassen på dagens mellomdistanse, var det også her svensk på toppen av pallen.

Sølvvinner fra onsdagens sprint, Magdalena Olsson, løftet seg til seier i dag. Den svenske jenta, som vant sitt første individuelle gull internasjonalt, var snaue halvannet minutt foran finske Salla Koskela, med russiske Mariya Kechkina på 3. plass.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags