Avsluttet EM med gull i stafett

Lars Hol Moholdt (i midten) gikk på det norske stafettlaget sammen med Øyvind Watterdal og Jørgen Madslien. Foto: Ole Petter Haugen

Lars Hol Moholdt (i midten) gikk på det norske stafettlaget sammen med Øyvind Watterdal og Jørgen Madslien. Foto: Ole Petter Haugen

Lars Hol Moholdt gikk ankeretappen da Norge vant i Bulgaria.

DEL

Det har vært mye stang ut for den meritterte rindalingen i mesterskapet, men på siste dag ble det full klaff.

- En skikkelig opptur. Det er veldig moro å vinne EM-stafetten sammen med disse to gutta, sier Norges ankermann, Lars Hol Moholdt til orientering.no etter å ha gått Norge inn til EM-gull på den avsluttende stafetten under ski-o EM i Bulgaria.

Fire stafettgull

Men selv om både Jørgen Madslien og Øyvind Watterdal var først inne til veksling, og ledet, etter henholdsvis første- og andreetappe, var det langt i fra avgjort da Moholdt plukket med seg sitt kart ut på sisteetappe.

- Med store gaflingsforskjeller, var det skikkelig tøff kamp hele. Og Andrey Lamov (Russland) var også foran meg underveis.

- Men inn i en av postene på slutten fikk jeg 10 sekunder, og med gode ski økte dette også noe på de neste strekkene.

Da rindalingen – som var med å vinne EM-gull på stafett tre år på rad fra 2013 – 2015 – fikk teften av gull, måtte russeren strekke våpen.

- Jeg snudde meg ut av 4. siste post, med bare én motbakke opp til mål. Da så jeg ham, men bestemte meg også for at han virkelig skulle få slite for å ta meg igjen.

Feil kart

Lamov og Russland nådde aldri helt frem, og dermed ble det norsk gulljubel.

- Utrolig artig at alle gutta lykkes så bra i dag. Og andrelaget leverer også veldig bra, det viser at laget er skikkelig bra nå.

- I tillegg må jeg få lov til å rose gutta i smørebua, for i dag hadde vi nok ski som var minst like gode som konkurrentene.

Alt må stemme for å gå til topps i internasjonalemesterskap, ogi dag var altså de norske best i herreklassen. Til slutt var det 17 sekunder ned til Russland som tok sølv.

Det norske andrelaget gikk i mål som 5. lag, men det er bare det beste laget fra hver nasjon som regnes i EM.

Dameklassen ble annullert etter at noen nasjoner fikk utdelt feil kart på førsteetappe. Det er i skrivende stund usikkert om og når denne stafetten eventuelt vil bli arrangert/gjennomført.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags