Moholdt til topps i EM

GULL: Lars Hol Moholdt vant søndagens langdistanse i skiorientering i EM som arrangeres i Tyrkia.

GULL: Lars Hol Moholdt vant søndagens langdistanse i skiorientering i EM som arrangeres i Tyrkia.

Lars Hol Moholdt vant søndagens langdistanse i EM i skiorientering i tyrkiske Sarikamis.

DEL

Rindalingen som går for Wing, var 34 sekunder foran russeren Sergey Gorlanov, mens svenske Erik Rost tok bronsemedaljen 39 sekunder bak Moholdt.

EM ble en stor suksess for rindalingen, som før søndagens langdistanse allerede hadde tatt gull på onsdagens sprint og sølv på fredagens mellomdistanse.

Jørgen Baklid tok 5.-plassen på langdistansen, mens Øyvind Wiggen ble nummer 13.

- Jeg er veldig fornøyd med min gjennomføring i dag. Jeg har gått kontrollert bra hele veien, og ble tidlig alene. På fellesstart er det ofte et godt tegn, sier Lars Moholdt som altså tok seg tidlig frem til spissen av feltet under dagens langdistanse med fellesstart under ski-o EM.

- Jeg gikk litt sammen med Sergey Gorlanov og Erik Rost på førsterunden, men bortsett fra det har jeg gått alene. Jeg skjønte da jeg kom til siste fellespost at jeg var først, sier Moholdt til nettstedet orientering.no

Slapp å spurte

Og etter suverent gull på onsdagens sprint, sølv på mellomdistansen fredag, med bare tre små sekunder opp til toppen av pallen, ble det da altså nytt gull på dagens langdistanses.

- Herlig at det ikke var nødvendig å spurte om seieren.

For i tynn luft, bratte bakker og i løype med krevende veivalg, var det til slutt drøye halvminuttet ned til russiske Sergey Gorlanov.

Vinneren fra fredagens mellomdistanse – svenske Erik Rost – var dag 3. best, og står dermed med en medalje av hver valør fra de individuelle konkurransene denne uken.

Bak topptrioen imponerer junioren Jørgen Baklid stort. 5. plass etter over halvannen times konkurransetid mot verdens ski-o elite lar seg absolutt høre.

- Utrolig imponerende av Jørgen (Baklid) nok en gang.

Øyvind Wiggen leverer også bra for 3. konkurranse på rad under ski-o EM og får betalt med 13. plass under dagens langdistanse.

Stafett mandag

Ski-o EM i tyrkiske Sarikamis avsluttes med stafett i morgen. Der skal det norske herrelaget forsvare gullet fra i fjorårets mesterskap i Bulgaria:

- Da jeg kom inn på landslaget, var vi fornøyd med medalje på stafetten. Det er heldigvis mange år siden nå, og vi går for å vinne i morgen.

- Men det skal gjøres en solid jobb av alle tre for at vi skal lykkes med å vinne et nytt gull. Det er mange sterke lag på start.

Det norske laget under morgendagens stafett består av Jørgen Baklid, Jørgen Madslien og Lars Moholdt.

I kvinneklassen ble det overlegent favorittgull til Tove Alexandersson fra Sverige. Hun slo sølvvinner Marija Ketsjkina (Russland) med snaut tre minutter. Det eneste norske innslaget på kvinnenes langdistanse, Evine Westli Andersen, ble nummer 19 søndag.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags