9. november starter det som omtales som denstørste sjakkmatchen siden Bobby Fischer og Boris Spasskij møtte hverandre på Island for å kjempe om VM-tittelen i 1972.

Det er Vishy Anand mot Magnus Carlsen. De 12 partiene spilles i Anands hjemby Chennai. Og en 29-åring fra Frei vil være tett på det som skjer.

– I sommer fikk jeg en telefon fra Henrik Carlsen (faren til Magnus, red. anm.). Han spurte om jeg ville være med til India som lege og altmuligmann, sier Brede A. Kvisvik, som til daglig jobber på Ahus i Lørenskog.

– Jeg tror nok at det er små sjanser for at Magnus skal bli matforgiftet eller pådra seg typiske tropiske sykdommer, men man vet jo aldri. Jeg vil ha med meg medisiner for å være forberedt på det meste, sier 29-åringen.

Ikke tvil

Han var aldri i tvil da han fikk forespørselen fra Team Carlsen.

– Nei, selvsagt ikke. Jeg har svevd rundt på en sky siden jeg ble spurt. Dette er det største som har hendt meg noen gang, sier Kvisvik, som selv er blant Norges beste sjakkspillere.

– Men rent sjakkfaglig har jeg nok ikke noe å bidra med på dette nivået, ler han.

Den utflytta Frei-gutten henger ofte sammen med Magnus Carlsen på fritiden.

– Vi er en vennegjeng som spiller bowling, poker og andre ting. For Magnus handler treffene våre om å koble av fra sjakk.

Slik kan det bli i India også. Den norske verdenseneren er opptatt av fysisk trening for å være best mulig rustet til timelang sjakkparti.

– Jeg er disponibel uansett hva Magnus måtte ønske. Det kan bli tennis, det kan bli fotball. Det kan være andre ting. Målet er selvsagt at jeg ikke skal få noe å gjøre som lege.

Egen kokk

Men Magnus Carlsen overlater ingen ting til tilfeldighetene. Han har med seg egen kokk til India. Egen sikkerhetssjef er også med når støttespillerne reiser fra Norge 3. november.

Pappa Henrik og manager Espen Agdestein tar seg av alt det praktiske, mens alle de andre bidrar der de blir bedt om det.

En gjeng sekundanter vil også være på plass i Chennai. Men her er det mye hemmelighetskremmeri.

– Magnus har med seg flere spillere som skal hjelpe ham i analyser og forberedelser. De reiser snart på treningsleir. Det er alt jeg har lov å si.