Fikk revansj - på sjakkbrettet

Thomas Nyland (til høyre) prøvde lenge å vinne et remissluttspill mot Brede Hagen (til venstre), men måtte til slutt innse at det lot seg ikke gjøre.

Thomas Nyland (til høyre) prøvde lenge å vinne et remissluttspill mot Brede Hagen (til venstre), men måtte til slutt innse at det lot seg ikke gjøre.

Artikkelen er over 2 år gammel

Sjakkspillerne fra Levanger klarte det fotballspillerne ikke maktet - å slå Kristiansund.

DEL

KBK slo Levanger i begge oppgjørene i fjor – og sikret seg opprykk til Eliteserien.

På sjakkbrettet er det trønderne som er kvassest. I regionfinalen i Rindal i helga ble det seier 3–2 over Kristiansund, og dermed har Levanger fortsatt et håp om eliteseriespill fra høsten av.

Da må de sikre seg en av de to fremste plassene i den siste kvalifiseringsrunden om fire uker. Utfordrere blir Akademisk sjakklubb fra Oslo, Sotra og Alta.

Sterke spillere

Kristiansund hadde ingen problemer med å sikre seg seieren i 1. divisjon Møre og Romsdal. Levanger hadde større utfordringer i Trøndelag, men vant etter å ha slått sterke Trondheim i siste runde.

Til regionfinalen i Rindal var trønderne knepne favoritter. På de tre første bordene har Levanger et fryktinngytende mannskap, og det gikk da heller ikke lang tid før Henrik Øie Løbersli gikk ned med de svarte brikkene på andrebordet mot Kjell Arne Lilleløkken.

På førstebord så det tidlig ut til å gå mot remis. Thomas Nyland hadde avviklet til et sluttspill med tårn og ulikefargete løpere, og de lar seg sjelden vinne – i hvert fall ikke når sterke spillere sitter ved brettet. Men Nyland prøvde og prøvde – lenge etter at de andre var ferdige.

Godt levert av de yngste

Vegard Simensen på fjerdebordet hadde god kontroll mot en gammel Steinkjer-kjenning fra 80-tallet; Ove Holmen. Vegard (med de svarte brikkene) førte partiet sikkert i havn.

På femtebordet var det fullt kaos. Levangers Rune Haug hadde tilsynelatende et massivt angrep, men Petter klarte å avvikle til remis. Meget sterkt av unge Wadstensvik!

Presset videre

På tredjebord satt klubbleder Eilif Odde (samme mann som skriver disse ord, ja), som raskt skjønte at her holdt det ikke med remis. Reglene er nemlig slik at hvis det blir uavgjort match, vinner det laget som har seier på høyeste bord.

Remistilbudet fra Terje Lund ble avslått, selv om stillingen var nokså lik, og det ble presset videre. Da skjer det som ofte skjer i slike situasjoner: man blir for ivrig og motstander slår kontra. 0–1.

For den som synes lagsjakk er interessant, blir det rikelig anledning til å følge noen av de beste lagene i landet på nært hold i Kristiansund 20. til 22. oktober. Da spilles NM for klubblag i Kristiansund, som et ledd i Kristiansund sjakklubbs 100-årsjubileum.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags