VM-feber i sjakklubben

Mange fulgte det første partiet i VM-matchen på storskjerm i sjakklubbens lokaler i Kristiansund.

Mange fulgte det første partiet i VM-matchen på storskjerm i sjakklubbens lokaler i Kristiansund.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Mange møtte opp i sjakklubbens lokaler for å følge den første kampen i VM-matchen mellom Magnus Carlsen og Sergej Karjakin fredag kveld.

- Artig at så mange møter opp. Nå har vi koset oss med bacalao og gryterett som vi fikk sponset av Sjøstjerna, sier Roger Hojem, som var selvskreven gjest i Hauggata fredag kveld.

Han syntes åpningsvalget til Carlsen var morsomt.

- Det er ikke ofte vi ser de trekkene der, sa Hojem.

Regjerende verdensmester Carlsen hadde et lite overtak i stillingen gjennom store deler av åpningspartiet, men Karjakin forsvarte seg meget godt.

Etter snaut fire timer ved bordet tok VM-duellantene hverandre i hånden og konstaterte at det ble et halvpoeng til hver av dem.

– Det var godt å komme i gang med VM. Utover det føltes det som om jeg hadde et lite overtak, men jeg spilte nok ikke presist nok. Dermed klarte jeg ikke gi ham altfor mange problemer, sa Carlsen etter kampen.

– Jeg skal ikke si jeg er fornøyd, men det var en grei start. Det er ikke mye mer å si, tilføyde han.

VM-duellen skal avgjøres over totalt 12 partier, men er over i det øyeblikk én av spillerne har sikret seg 6,5 poeng.

Magnus Carlsen forsvarer sin VM-tittel for andre gang. 25-åringen ble verdensmester første gang i november 2013. Da ble indiske Vishy Anand slått på hjemmebane i Chennai. Året etter forsvarte Carlsen tittelen sin i den russiske OL-byen Sotsji. Igjen var Anand motstander.

Carlsen og Karjakin har møtt hverandre 21 ganger i vanlig langsjakk foran VM-duellen i New York. Carlsen står med fire seirer. Karjakin har kun én triumf, mens 16 partier hadde endt med remis.

VM-kampen på Manhattan i New York fortsetter med parti nummer to lørdag. 

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags