Kristiansund på sjetteplass før siste dag av sjakk-NM

Kjell Tore Sandum (nærmest), Pat Schanzenbecker, Morten Frost og Øyvind Mikalsen spiller på Kristiansund Hobby.

Kjell Tore Sandum (nærmest), Pat Schanzenbecker, Morten Frost og Øyvind Mikalsen spiller på Kristiansund Hobby.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag skal det avgjøres hvem som har Norges beste lag.

DEL

Her kan du følge innspurten i norgesmesterskapet trekk for trekk. Den første av to runder søndag starter 09.00.

Vålerenga leder etter fire runder med 8 lagpoeng. De er tett fulgt av SK 1911 og Oslo Schakselskap på 7 lagpoeng. Vålerenga og SK 1911 møtes i femterunden.

Oslo skal opp mot Molde, og det forventes at Oslo møter Vålerenga i sisterunden søndag ettermiddag. Om det blir til en ren finale mellom de to sterkeste lagene, avgjør SK 1911 sjøl i matchen mot Vålerenga søndag formiddag. Det blir en spennende thriller om selve norgesmesterskapet i avslutningen i dette mesterskapet!.
 

Kristiansunds førstelag er med og kjemper om plassene bak de tre store favorittene. Kristiansund ligger på en sjetteplass etter fire runder.

Av de andre seks kristiansundslagene ligger Team Kallset best an med 5 lagpoeng etter fire runder. Vegard Viken Kallset har gjort comeback etter fem års sjakkpause, og er med far Kallset, Tore, lagets toppscorer med fem poeng.

Kallset-laget mister sin førstebordsspiller, Eirik, i de to rundene på søndag, men i femterunden overtar Eilif Odde på førstebordet, og hjelper laget.

Sju lag

Team Hoem, som består av far Sverre med sønnene Øyvind og Audun, samt at Åge Olsen og Espen Haltvik Bakke bytter på å fylle ut den siste plassen på laget, står med 4 lagpoeng. Etter to svært sterke motstandere i de to første rundene, ble det en enkel seier over Kristiansund Nordlandet i den tredje runden, og en overbevisende seier mot Hell 3 i fjerderunden med 3,5-0,5 poeng. 
 

Kristiansund Hobby har også 4 lagpoeng. Laget spilte overbevisende i 1. og 3. rundene mot henholdsvis Molde 2 og Levanger 2 og vant begge sine matcher 2,5-1,5. Det ble naturlig nok et 0-4-tap mot førstelaget til Levanger i andrerunden. I fjerderunden lørdag kveld stilte laget med sine to beste spillere, Kjell Tore Sandum og Karl W. Strand, men det ble tap mot Stavanger kadett likevel. I første kamp søndag venter Trondheim 2.
 

Kristiansund Junior står med 3 lagpoeng. Juniorlaget er et skikkelig Nordmørslag, siden Amund Pihl Strand fra Surnadal og Bjartmar Nedal fra Averøya er med på laget. Etter kalasseieren i førsterunden møtte de to svært gode lag i de to neste rundene. Men de overrasket med å ta poeng i begge matchene. Petter Andreas Wadstensvik på førstebordet vant et sterkt parti med svart mot Trondheims Even Thingstad. Thingstad tok igjen mot Kristiansund i neste runde da han vant mot Kristiansunds førstelag. I matchen mot Molde var det Amund som tok poenget. Men det ble bare en litt svak match mot ungdommene fra Trondheim Sjakkforening i runden lørdag kveld, og den endte i uavgjort 2-2.

Også Aure er med

De to puttelagene fra Kristiansund er Kristiansund Nordlandet, som består av fem gutter som alle går på Nordlandet barneskole, og Kristiansund Putter, som har spillere på 12 år og enda yngre fra fra Dale, Frei, Innlandet og Gjemnes.


Lagene møtte hverandre i fjerderunden lørdag kveld, og det endte i uavgjort, 2-2. Dermed har de begge hvert sitt lagpoeng.

I femterunden skal Nordlandet møte Molde Putter, mens Kristiansund Putter skal møte Aure. Et Aure-lag som står med 1 poeng før de to siste partiene søndag.

HER SER DU ALLE RESULTATENE FRA NM - OPPDATER ES KONTINUERLIG ETTER HVERT SOM PARTIENE ER FERDIG

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags