KSK tapte etter sluttspilldrama

Thomas Nyland og Henrik Løbersli (til venstre) tapte begge sine partier i tredjerunden for Kristiansund elite. Bildet er hentet fra andrerunden.

Thomas Nyland og Henrik Løbersli (til venstre) tapte begge sine partier i tredjerunden for Kristiansund elite. Bildet er hentet fra andrerunden.

Artikkelen er over 2 år gammel

Kristiansunds elitelag i sjakk lå på 7.plass etter at tre av seks runder var spilt i helgens lag-NM i hjembyen lørdag kveld.

DEL

Kristiansunderne møtte Trondheim 1 på andrebord i 3. runde, et mannskap med 64 poeng høyere snittrating og dermed en av hovedmotstanderne i sammendraget bak de største favorittene. 

Trønderne stilte med Even Thingstad (2214) med svart på førstebord. Samme Thingstad hadde tidsproblemer i begge de to første rundene og tapte for KSK-junioren Petter Andreas Wadstensvik. Før oppgjøret mot KSKs elitelag var dermed det meste av spenningen knyttet til førstebordet, der Thingstad møtte Thomas Nyland.

Det så lenge ut som remis, men et upresist trekk fra Nyland ga Thingstad en farlig fribonde. På toppen av det hele spilte Henrik Løbersli bort en klar vinst på bord 2, mens partiene på de to nederste bordene begge endte med remis. Nyland måtte dermed vinne hvis KSK skulle redde det ene lagpoenget.

Begge spillere gikk inn med ny dronning. I det påfølgende sluttspillet gjorde begge spillere feil, men det ble til slutt Thingstad som vant. Dermed endte det med trønderseier 3-1.

Tre hjemmelag på fire poeng

Kristiansunderne innledet med en oppskriftsmessig 4-0-seier over Trondheims sjakklubbs ungdom i 1. runde. Deretter ble det 3,5 – 0,5 mot Sandnes lilleputt. Da har kristiansunderne vel å merke verken møtt Vålerenga, SK1911 eller Oslo, som er holdt som de tre sterkeste lagene.

Og Kristiansund Hobby og Kristiansund Team Kallset har 4 poeng. Team Kallset består av far Tore Kallset og sønnene Eirik, Øystein og Vegard Viken Kallset. 

Aure tok sitt første lagpoeng i tredjerunden. Kampen mot Molde putt endte 2-2.

Fjerderunden spilles lørdag kveld kl. 18.00. De to siste rundene spilles søndag.

På Kristiansund Sjakklubbs hjemmeside er det mulig å følge 20 av partiene direkte trekk for trekk.

Les også: God start av Kristiansund

Samme sted vil det også til enhver tid være oppdaterte resultater etter hvert som resultatene tikker inn.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags