Så godt som gull

Artikkelen er over 12 år gammel

18-årige Kristine Eikrem Engeset løp inn til Tingvolls første medaljer i friidretts-NM siden 1972! I morgen setter hun kursen for Kina.

DEL

Trener Magne Wullum er mer enn fornøyd etter helgens hoved-NM i friidrett på Bislett.

«Hans» jenter fra Møre og Romsdal friidrettskrets tok medaljer i alle valører.

Kristine Eikrem Engeset som løper for Tingvoll, gjorde det som ingen fra Tingvoll har gjort siden Bjarte Holmeide var aktiv. 18-åringen tok bronsemedalje på 800 og 1.500 meter.

Sist det skjedde var da Holmeide tok bronse i høyde i 1972. Han hoppet den gang 2,05. (Det ville holdt til gull i helga!)

– De tre jentene hadde til sammen seks starter. De resulterte i seks personlige rekorder. Til dels kraftige forbedringer.

16-årige Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Isfjorden var kanskje den som imponerte aller mest. Hun vant 3.000 meter hinder på 9.55,95. I fjor var ikke jenta fra Isfjorden under 11 minutter. På plassen bak kom sunnmørsjenta Silje Fjørtoft.

Medaljen ble overrakt av det norske EM-håpet på 5.000 meter, Susanne Wigene.

– Jeg var også imponert over det som Kristine presterte. Hun løp fort, men hun løp også med hodet. Hennes løp var taktiske mesterverk, sier treneren.

Kraftig forbedring

På 1.500 meter brukte hun 4.19,58, og perset dermed med 5 sekunder. Siden sesongstart har hun forbedret seg med 19 sekunder på øvelsen.

Kristine Eikrem Engeset tok en ny bronse lørdag på 800 meter. Hennes 2.09,33 var også personlig rekord.

– Prestasjonene i år har vært langt over forventingene. Vi har allerede pratet om den videre satsingen. De har perset så kraftig i år at vi må vente mer normale forbedringer i neste sesong. Jeg håper vi unngår at de stagnerer.

Til junior-VM

Årets høydepunkt venter fortsatt. Tirsdag reiser de to til junior-VM i Beijing.

– Jeg har godt håp om at både Karoline og Kristine skal kvalifisere seg til finalen på 3.000 meter hinder under junior-VM i Beijing. Og kommer de til finalen, kan alt skje.

Kristine skal også løpe 1.500 meter i VM. Fram til avreisen, skal de oppholde seg i Oslo.

Tok sølv

Aure-jenta Fride Vullum som løper for Vidar, tok sølv på 10.000 meter etter EM-klare Kirsten Melkevik Otterbu. Fride løp mila på 35.11,20. Søndag stilte hun til start på 5.000 meter, men måtte nøye seg med 4. plass. Fredagens milløp satt i beina, sa hun etterpå.

– Normalt burde hun klart sølv også på 5.000 meter, sier onkel Magne Wullum.

Ingrid Ness Rolland lyktes ikke i tresteg. Tingvolljenta endte på 9. plass i tresteg med beskjedne 10,28.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags