Konradsen sikret Rosenborg viktig bortemål i mesterligakvalifiseringen

Rosenborgs Anders Konradsen scorer åpningsmålet mot Bates keeper Anton Chichkan.

Rosenborgs Anders Konradsen scorer åpningsmålet mot Bates keeper Anton Chichkan. Foto:

Av

Rosenborg fikk det tøft og tapte 1-2 borte mot BATE Borisov i mesterligakvalifiseringen. Likevel sikret Anders Konradsen et viktig bortemål før returoppgjøret.

DEL

Selv om det ble 1-2-tap i Hviterussland, er Rosenborgs mesterligadrøm enda i live før returoppgjøret på Lerkendal kommende onsdag.

Takket vært scoringen til Anders Konradsen trenger trønderne kun å vinne 1-0 på eget gress for å avansere til tredje kvalifiseringsrunde i mesterligaen på bortemålsregelen.

At Rosenborg skal klare å slå ut den hviterussiske storklubben, er derimot ikke utenkelig. Eirik Hornelands menn viste lovende takter og var farlig frempå ved flere anledninger.

Det hadde langt ifra vært ufortjent hvis trønderne fikk med seg enda flere bortemål fra Hviterussland. Istedenfor må hvittrøyene score mål om de skal avansere i mesterligakvalifiseringen.

Marerittstart

Rosenborg fikk en blytung start da Sandro Schärer pekte på straffemerket etter fire minutter, Den sveitsiske dommeren mente Alexander Søderlund felte Zakhar Volkov. Selv om hendelsen kan diskuteres, var Igor Stasevitsj sikker fra elleve meter.

Tjue minutter senere var det viktige bortemålet et faktum for trønderne. På hjørnesparket til Vegar Eggen Hedenstad kriget Anders Konradsen seg fram, vant luftduellen og var først på andreballen.

Med en kontant avslutning sendte Konradsen de ni Rosenborg-supporterne i Borisov til himmels.

Skavysj avgjorde

BATE hadde derimot ikke scoret ferdig for kvelden. Ut av intet satte Maksim Skavysj den kampavgjørende scoringen like etter pause.

Selv om Rosenborg sto med elleve mann bak ballen, trengte hviterusserne kun to pasninger før Skavysj satte ballen bak André Hansen. 29-åringen kom seg på rett sted til rett tid og styrte inn pasningen til Igor Stasevitsj.

Rosenborg presset iherdig på for redusering i sluttminuttene, men hviterusserne lot seg ikke vrikke. Dermed må trønderne scoret på Lerkendal om de vil videre til tredje kvalifiseringsrunde i mesterligaen. Der venter enten svenske AIK eller slovenske Maribor.

Ryker trønderne ut, skal de møte Sarajevo i tredje kvalifiseringsrunde i europaligaen.

Tross Rosenborg-tap var det én nordmann som hadde grunn til å juble. Tidligere Odd- og Bodø/Glimt-spiller Emil Jonasson spiller for BATE, men 26-åringen var ubenyttet innbytter i oppgjøret.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags