Gå til sidens hovedinnhold

Rørstad på dartlandslaget

Artikkelen er over 21 år gammel

Tom Rørstad fra Kristiansund er så treffsikker med dartpiler i handa, at han nylig sikra seg plass på landslaget.

Sist helg deltok Rørstad i norgescup I i Oslo, og kom på tredjeplass av 90 konkurrerende menn. Hele norgeseliten med unntak av én mann var til stede.

Tredjeplass tok Rørstad også i elitecupen i Arendal tidligere i år. Der var han en av 24 inviterte elite-spillere.

- I dag er jeg ranka som nummer 11 i landet, på ei rankingliste som bygger på resultat det siste året, forteller Tom Rørstad.

Til Finland
I påska skal de åtte mennene og de fire kvinnene som spiller med Norge på ryggen, konkurrere med andre nordiske og baltiske landslag.

- Nordic Open finner sted i Helsinki, og er en lagkonkurranse. Når det gjelder hvilke sjanser Norge har, er det vanskelig å si noe på forhånd, mener Rørstad.

I forbindelse med Finlands-turen utvider kristiansunderen og resten av landslaget oppholdet i Helsinkifor å delta i Finland Open.

- I Oslo Open kommer eliten fra England, Tyskland og andre land, så vi regner med lignende oppslutning i Finland, sier Rørstad.

I to og et halvt år har Rørstad vært medlem av Langevåg Dartclub på Sunnmøre. Det betyr mange og lange bilturer.

- Langevåg DC er en aktiv klubb, og nivået der er mye høyere enn i andre klubber i fylket. Jeg har satsa seriøst på dart de siste fire årene, og derfor vil jeg være med i denne klubben, sier dart-entusiasten.

Omtrent et par ganger i måneden kjører Tom Rørstad åtte timer tur-retur til Langevåg utenfor Ålesund. Når han først har tatt turen, blir han der noen dager og trener aktivt.

- Dart er en fascinerende sport med spenning hele tida. Man må yte sitt ytterste konstant, forklarer Rørstad.