Feilvalg kostet dyrt da Moholdt gikk for medalje

Lars Hol Moholdt ble nummer 12 i EM mandag.

Lars Hol Moholdt ble nummer 12 i EM mandag.

Lars Hol Moholdt har ikke fått det til å stemme i EM i skiorientering så langt.

DEL

Lørdag ødela han den ene skia og fikk løpet ødelagt på sprinten.

Mandag var det mellomdistanse i Bulgaria. Et feilvalg inn mot andre post ødela i praksis muligheten for en topplassering. Feilen kostet dyrt og rindalingen ble ikke bedre enn nummer 12.

– Jeg fikk det absolutt ikke til å stemme inn mot 2. post i dag. Jeg gleder meg til å få tilbake kartet, slik at jeg kan få se hva som egentlig skjedde der, sa han etter løpet.

Les også: Moholdt ødela ski – og dermed røk EM-sjansen

Neste sjanse for revansje kommer onsdag. Da er det favorittøvelsen langdistanse på programmet.

Fjerdeplass

Andrey Lamo fra Russland vant gull.

Det postive med norske øyne var at Øyvind Watterdal bare var noen små sekunder fra EM-medalje.

Etter 6.-plass på den innledende sprinten under ski-o EM i Bulgaria, løftet Øyvind Watterdal seg enda noen hakk på mellomdistansen.

- Jeg må bare være kjempefornøyd med dette. Om en tar i betraktning at jeg kom seint i gang med treningen foran årets sesong, er dette noe av det beste jeg har gjort, sier han selv.

Karen fra Tønsberg leverte solid, og lå lenge på medaljeplass, men måtte til slutt se hjemmehåpet Stanimir Belomazhev stikke av med den siste medaljeplassen fra et seint startnummer.

Les også: Stoltenberg delte ut kongepokal til Hol Moholdt

Watterdal manglet bare 8 sekunder for å kunne ta steget opp på siste medaljeplass.

- Akkurat de sekundene forsvant nok da jeg måtte snu for å få stemplet skikkelig på sistepost. Men jeg er uansett fornøyd med dagens løp.

Med sølv fra tidligere EM – tilbake i 2015 – hjemme på premiehylla, er det mulig å glede seg over prestasjonen:

- Det var noe annet da jeg ble nummer 4 på EM i Russland i 2014. Da var jeg veldig skuffet.

Svensk seier

Nå var fjerdeplassen – som Watterdal delte med bronsemedaljøren fra sprinten - Gion Schnyder fra Sveits – en bekreftelse på at han hører hjemme i toppen internasjonalt:

- Egentlig var det litt overraskende, fordi dagens forhold med skareføre og gode muligheter for «kutting», ikke passer oss «ski-o spesialistene» så bra.

Den som behersket det best var altså sammenlagtleder i verdenscupen – Andrey Lamov – som vant, foran landslagskollega og sprintvinner fra lørdag – veteranen Eduard Khrennikov.

Ny solid gjennomføring var det også for Jørgen Madslien.

Etter 10.-plass på sprinten, ble det i dag 9.-plass på karen som også har fått med seg 5.-plass på sprintstafetten fra de tre første konkurransedagene i Bulgaria.

Under sprintstafetten gikk Madslien i par med Anna Ulvensøen, som i dag var best av de norske damene med sin 8.-plass. Ulvensøen manglet drøye halvannet minutt på en pallplass.

Der var det var favoriittseier da den svenske vinneren – Tove Alexandersson – tok sitt 3 EM-gull av tre mulige på dagens mellomdistanse. Hun var i dag drøye minuttet kjappere enn Mariya Kechkina. Linda Lindkvist gikk inn til 3. plass, og sørget dermed for at det ble to svenske medaljer i dameklassen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags