Proff satsing i KHK

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Han har vært proff i hjemlandet Kroatia. Nå skal Igor Terzic (42) løfte håndballen i Kristiansund.

DEL

Den nyansatte KHK-trener har lang erfaring som både som aktiv og fra benken. For tiden er han sammen med 24 andre i gang med videre utdannelse i regi av håndballforbundet.

– I stedet for å engasjere ham til å trene ett lag, skal 42-åringen både være trener og instruktør for alle lagene i KHK. Hele klubben vil få et løft, sier sportslig leder Noralf Heggem.

Han og de andre lederne i kristiansundsklubben er svært fornøyd med å ha sikret seg Terzic som trener på heltid.

Heggem har hatt kontakt med kroaten gjennom flere år. Igor Terzic har vært instruktør i Region Midt-Norge, og vært trener for flere klubber på Sunnmøre de siste årene.

Blant annet har førstedivisjonslaget til Spjelkavik blitt trent av Terzic, som i perioden 1975-1991 var profesjonell håndballspiller i Kroatia. Senere ble han blant annet norgesmester med Urædd.

Kan forlenges

Igor Terzic har allerede vært på Nordmøre og hilst på sine nye lagkamerater. Han gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Dersom dette går bra, vil vi kunne forlenge avtalen. Det store engasjementet i KHK gjør det forlokkende å komme til Kristiansund, skryter Terzic.

Han skal ikke ha ansvaret for herrelaget i 2. divisjon, men være konsulent for trener Jan Skipnes og apparatet rundt.

Skipnes gleder seg over å få en kapasitet som Terzic til klubben.

– Dette vil løfte alle sammen, sier Skipnes, som trolig forlenger kontrakten som trener for A-laget med det aller første.

På 15- og 17-årsnivå får derimot Terzic hovedansvaret. Også i yngre årsklasser skal han bidra med kompetanse for å hjelpe de øvrige trenerne til å bli bedre.

– Vi vil bygge opp klubben på bred basis. Det er topp at den nye treneren kan hjelpe til på flere lag. Det er bedre å bruke ham mot våre yngste medlemmer enn å binde ham rundt A-laget, som har flere spillere bosatt utenfor byen, sier Noralf Heggem.

– Jeg må rette en stor takk til våre medlemmer som har stått på med ulike dugnader for å skaffe penger. Uten dem hadde ikke dette vært mulig.

– Nå håper jeg også næringslivet vil støtte oss for å bygge opp håndballmiljøet i byen, sier KHKs sportslige leder.

Hjem en tur

Igor Terzic har også sagt seg villig til å bidra i gymnastikkundervisningen på Atlanten videregående skole. Før han flytter til Kristiansund for å starte i nyjobben, skal han hjem på ferie til Kroatia.

– Jeg må hjem til 40 grader noen uker, for i hele tatt å overleve på Nordmøre, gliser den ferske KHK-gutten.

– Men få med at jeg elsker Norge, sier han videre.

Terzic har allerede sydd sammen et treningsprogram til spillerne i KHK. I tillegg vil klubben holde aktiviteten i gang med én trening i uka. Fra høsten er det full rulle for alle lag.

KHK har i år meldt på 16 lag i serien. Det er fire mer enn sist sesong. I år er også de helrøde tilbake med eget kvinnelag. Noralf Heggem har selv sagt ja til å trene laget i 4. divisjon.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags