Presenterte stadionplaner

Slik kan KBKs nye stadion bli seende ut. Arild Holm i Tegneassistenten har laget skissene som ble presentert for Kristiansund kommune tirsdag.

Slik kan KBKs nye stadion bli seende ut. Arild Holm i Tegneassistenten har laget skissene som ble presentert for Kristiansund kommune tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

KBK har mål om å spille på ny hjemmebane i 2014. Se video eller last ned hele modellen. Hva mener du om modellen?

DEL

Nå har klubben offentliggjort tegninger av det planlagte nye stadionanlegget ved flyplassen.

Kjetil Thorsen og Terje Wiik fra KBK var på plass i formannskapssalen på rådhuset i Kristiansund tirsdag ettermiddag.

Ordfører Per Kristian Øyen og andre fra politisk og administrativ ledelse i kommunen fikk se hvordan fotballklubben ser for seg et liv ved Pilotveien.

3D skisser

Arild Holm i Tegneassistenten har tegnet skissene som viser hvordan et stadion kan bli.

Se videoklippet over, og til høyre.

For de som vil prøve å "fly" over og gjennom stadionmodellen har vi lastet opp programfilen (.exe) som Tegneassistenten har laget. Filen er komprimert (.zip) og må pakkes ut før du kan kjøre programmet. Du må ha en god PC, med en kraftig grafikkort og Windows operativsystem.

Last ned filen her (Stadion_1902.zip)

Over 40 millioner kroner

Ingen har endelig prislapp på KBKs nye hjemmebane, men det har vært antydet et sted mellom 40 og 50 millioner kroner for å komme i mål.

Det er først når anbudene kommer inn at prislappen kan bli spikret.

Ordfører Per Kristian Øyen har lovt å ta 20 millioner av regningen. Gratis tomt fra FG Eiendom, gaver fra Knut Olsen og Erik Ohr i samme selskap, spillemidler og sponsorbidrag skal gjøre det økonomisk forsvarlig å bygge.

Klar i 2014

Planen er at banen skal tas i bruk i 2014. Det er uklart om anlegget vil bli bygd i etapper eller om alt blir ferdig med det samme.

I sum skal det bli plass til 3.200 tilskuere. Alle skal ha hvert sitt sete.

Hovedtribunen vil ha plass til garderober, kontorer, restaurant, supporterbutikk, billettsalg, vrimlearealer – og det vil også være mulighet for utleie av lokaler.

Kunstgress

Spilleflaten skal være 105 x 68 meter. Banedekke skal være kunstgress. Banen vil tilfredsstille kravene som Norges Fotballforbund stiller til spill på øverste nivå.

Ei arbeidsgruppe ledet av KBK skal lede prosjektet videre.

Fra FG Eiendom sitter Ole Birger Ulseth, Knut Olsen og Rolf Inge Kvernstad rundt samme bord.

I tillegg er arkitekt Arild Holm, Ole Johnny Rugset fra Neas, Vidar Solli fra KBBL, Ole Kristian Pettersen fra Avinor og Jan Aage Neerland fra Sparebank 1 Nordvest med i gruppa.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags